BIJELJINA: Zrinjski preko Zvijezde 09 stigao do osmine finala Kupa BiH

Datum:

Share post:

Fudbaleri Zrinjskog lakše nego što je očekivano savladali su domaću Zvijezdu 09 ubjedlјivo 4:0 i plasirali se u narednu rundu takmičenja u Kupu Bosne i Hercegovine.

Zrinjski je prvi dio susreta riješio u svoju korist, ali su Mostarci tek u 37. minutu stigli do vođstva preko agilnog hrvatskog internacionalca Dragana Juranovića – 1:0. U nastavku susreta tek što se krenulo sa centra, Zrinjski je udvostručio prednost u 47. minutu preko rezerviste Irfana Hadžića – 2:0.

Zvijezda 09 je pokušala da dođe do kakve takve igre, ali je šampion Bosne i Hercegovine zatvorio sve prilaze svom golu, nametnuo svoju igru, a do trećeg pogotka dolazi u 51. minutu preko Mateja Senića – 3:0. Tačku na ovu fudbalsku predstavu i prolaz dalјe u najeminentnije takmičenje u Bosne i Hercegovine, stavio je nigerijac Zubaru Musa u 65. minutu – 4:0.

ZVIJEZDA 09 – ZRINJSKI 0:4 (0:1)
Strijelci: Juranović u 37, Hadžić u 47, Senić u 51, Musa u 65. minutu. Stadion: Gradski u Uglјeviku. Gledalaca: 300. Sudija: Darko Gedžić (Brčko).

ZVIJEZDA 09: Abdulahović, Janković, Janjić, Resić (od 55. minuta Bokić), Matić (od 55. minuta Apostou), Mujagić, Dujković, Milošević (od 46. minuta Živanović), Zoćević (od 71.minuta Dobrilović), Vidović (od 50. minuta Kojić), Tešić.

ZRINјSKI: Topić, Zlomislić, Zubairu, Sablјić (od 46. minuta Hadžić), Malekinušić (od 58. minuta Drlјo), Marandici (od 65. minuta Brekalo), Gazeta (od 71. minuta Ilinković), Memija, Magdić, Juranović (od 58. minuta Mandić), Senić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: meridianbetsport.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

EPISKOP FOTIJE: U Vaskrsu sabrana sva ljudska nada (foto)

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije čestitao je predstojeći Vaskrs, ističući da je u njemu sabrana sva ljudska nada. "Ispovijedajući...

Zvezda pregazila Megu u prvom meču i napravila veliki korak ka finalu ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege u prvom meču polufinala ABA lige i tako napravili veliki korak...

VUČEVIĆ: Od Brisela se očekuje da ne postavlja uslove koji nikome nisu postavljani

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da je članstvo u ЕU nacionalni i strateški cilj Srbije, koja očekuje...

BIJELJINA: Borjan Maksimović obišao gradilište u Vidovdanskoj ulici (foto)

Borjan Maksimović  načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine je posjetio gradilište u Vidovdanskoj ulici, gdje je...