Obilježavanje Sedmice održivog razvoja – Bijeljina najbolji primjer dobre prakse

Datum:

Share post:

Danas je u Inovacionom centru za održivi razvoj obilježen početak sedmice održivog razvoja, na kome je pored predstavnika Gradske uprave Grada Bijeljina, učestvovao i predsjedavajući Savjeta za održivi razvoj BiH ambasador Miloš Prica.

​Još 2015. godine, Ujedinjene nacije definisale su 17 ciljeva održivog razvoja na globalnom nivou i gotovo 170 podciljeva koji su svrstani u tri velike oblasti, a to je ekonomski razvoj, socijalni razvoj i ekologija.

Ankica Todorović, šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Gradske uprave Grada Bijeljina, istakla je da je Grad Bijeljina, jedina lokalna zajednica, koja je ove godine uzela aktivno učešće u obilježavanju sedmice održivog razvoja, jer predstavlja primjer dobre prakse u cijeloj BiH.

-Već 2017. godine smo krenuli sa promocijom i organizacijom radionice održivog razvoja, jer smo prepoznali značaj održivog razvoja za našu lokalnu zajednicu. Danas konkretno radimo na podizanju svijesti, kroz radionicu na temu lokalizacija ciljeva održivog razvoja za zaposlene u Gradskoj upravi. Nakon toga , na šetelištu ćemo sa građanima Bijeljine razgovarati o održivom razvoju i objasniti im zbog čega je to značajno i na koji način svi možemo doprinjeti svojim aktivizmom da ostvarimo jedan bolji i kvalitetniji život, kako u našem gradu, tako i u cijeloj državi. Jedna od konkretnih aktivnosti koja je do sada realizovana jeste i inkluzivno igralište za djecu u Gradskom parku, koje je urađeno prije tri godine u parterstvu sa eksternim fondovima, kao i sa privatnim i nevladinim sektorom”,rekla je Ankica Todorović.

Predsjedavajući Savjeta za održivi razvoj BiH Ambasador Miloš Prica, je ovom prilikom naglasio da bez lokalnih zajednica nema implementacije ciljeva održivog razvoja UN-a, te da je Bijeljina već godinama najbolji primjer dobre prakse, ne samo u našoj zemlji, nego i van nje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...