Obilježavanje Sedmice održivog razvoja – Bijeljina najbolji primjer dobre prakse

Datum:

Share post:

Danas je u Inovacionom centru za održivi razvoj obilježen početak sedmice održivog razvoja, na kome je pored predstavnika Gradske uprave Grada Bijeljina, učestvovao i predsjedavajući Savjeta za održivi razvoj BiH ambasador Miloš Prica.

​Još 2015. godine, Ujedinjene nacije definisale su 17 ciljeva održivog razvoja na globalnom nivou i gotovo 170 podciljeva koji su svrstani u tri velike oblasti, a to je ekonomski razvoj, socijalni razvoj i ekologija.

Ankica Todorović, šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Gradske uprave Grada Bijeljina, istakla je da je Grad Bijeljina, jedina lokalna zajednica, koja je ove godine uzela aktivno učešće u obilježavanju sedmice održivog razvoja, jer predstavlja primjer dobre prakse u cijeloj BiH.

-Već 2017. godine smo krenuli sa promocijom i organizacijom radionice održivog razvoja, jer smo prepoznali značaj održivog razvoja za našu lokalnu zajednicu. Danas konkretno radimo na podizanju svijesti, kroz radionicu na temu lokalizacija ciljeva održivog razvoja za zaposlene u Gradskoj upravi. Nakon toga , na šetelištu ćemo sa građanima Bijeljine razgovarati o održivom razvoju i objasniti im zbog čega je to značajno i na koji način svi možemo doprinjeti svojim aktivizmom da ostvarimo jedan bolji i kvalitetniji život, kako u našem gradu, tako i u cijeloj državi. Jedna od konkretnih aktivnosti koja je do sada realizovana jeste i inkluzivno igralište za djecu u Gradskom parku, koje je urađeno prije tri godine u parterstvu sa eksternim fondovima, kao i sa privatnim i nevladinim sektorom”,rekla je Ankica Todorović.

Predsjedavajući Savjeta za održivi razvoj BiH Ambasador Miloš Prica, je ovom prilikom naglasio da bez lokalnih zajednica nema implementacije ciljeva održivog razvoja UN-a, te da je Bijeljina već godinama najbolji primjer dobre prakse, ne samo u našoj zemlji, nego i van nje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KOMUNALAC BIJELJINA: Akcija besplatnog odvoza kabastog otpada traje do 30. aprila

S obzirom na to da je "Apri - mjesec čistoće" na izmaku, a da je akcija besplatnog odvoza...

Uskoro sjednica Vijeća naroda Srpske: Bošnjaci potežu veto na čak 3 zakona

Akti koje je Narodna skupština Republike Srpske usvojila na posljednjoj sjednici, između ostalog i Izborni zakon Republike Srpske,...

GOVEDARICA: Nađeno rješenje – radnicima SDS biće isplaćene plate

Nađeno rješenje: Radnicima SDS-a biće isplaćene plate Šef Kluba poslanika SDS-a održao je jutros sastanke sa predstavnicima Vlade Republike...

„Trofej Bijeljina 2024“ 11. maja u Bijeljini (foto)

Za nešto manje od dvadeset dana, tačnije u subotu 11 maja u Bijeljini, u organizaciji karate kluba "UNSU"...