PRIVREDNA KOMORA RS: U petak promocija usluge „MIA“ u Bijeljini

Datum:

Share post:

Virtuelni asistent „Mia“, čija je funkcija da olakša komunikaciju sa gradskom upravom i omogući građanima brži dolazak do traženih dokumenata, biće promovisan danas u Laktašima, a u petak, 14. oktobra, u Bijeljini, kao gradovima koji su prvi u Republici Srpskoj dobili ovu uslugu, najavljeno je iz Privredne komore Republike Srpske.

Građani Laktaša i Bijeljine sada mogu putem „Vajbera“ da poruče izvode iz matičnih knjiga rođenih, vjenčanih i umrlih, kao i uvjerenja o državljanstvu, a ovu uslugu pružaće virtuelni asistenti „Mia Laktaši“ i „Mia Bijeljina“, saopšteno je iz Privredne komore Republike Srpske.

Promociju ove usluge Privredna komora će organizovati danas na Trgu 9. januar u Laktašima u 12.00 časova, a u Bijeljini u petak u 12.00 časova u Centru za kulturu.

Virtuelni asistenti od prošle godine redovno odgovaraju na upite građana o različitim administrativnim procedurama putem „Vajbera“, „Fejsbuka“ i gradskih portala, te pružaju servisne informacije o radu lokalnih uprava.

Bijeljina i Laktaši su prvi gradovi u Republici Srpskoj koji su dobili svoju četbot koleginicu, a inovacija je realizovana putem regionalnog projekta „Unapređenje opštinskih usluga u Srbiji i BiH uvođenjem četbot aplikacije“.

Projekat sprovode GIZ i kompanija SAGA, u partnerstvu sa Mrežom za povoljno poslovno okruženje, koju predstavljaju NALED i Privredna komora Republike Srpske, u okviru programa develp njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj /BMZ/.

U Srbiji se projekat sprovodi u Somboru i Šapcu. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...

Episkop Fotije: NEKA BUDE VOLJA TVOJA (Veliki Četvrtak)

Na Sveti i Veliki Četvrtak sveti oci, koji su dobro uredili preuzeto od svetih apostola, svetih i Božanskih...