PRIVREDNA KOMORA RS: U petak promocija usluge „MIA“ u Bijeljini

Datum:

Share post:

Virtuelni asistent „Mia“, čija je funkcija da olakša komunikaciju sa gradskom upravom i omogući građanima brži dolazak do traženih dokumenata, biće promovisan danas u Laktašima, a u petak, 14. oktobra, u Bijeljini, kao gradovima koji su prvi u Republici Srpskoj dobili ovu uslugu, najavljeno je iz Privredne komore Republike Srpske.

Građani Laktaša i Bijeljine sada mogu putem „Vajbera“ da poruče izvode iz matičnih knjiga rođenih, vjenčanih i umrlih, kao i uvjerenja o državljanstvu, a ovu uslugu pružaće virtuelni asistenti „Mia Laktaši“ i „Mia Bijeljina“, saopšteno je iz Privredne komore Republike Srpske.

Promociju ove usluge Privredna komora će organizovati danas na Trgu 9. januar u Laktašima u 12.00 časova, a u Bijeljini u petak u 12.00 časova u Centru za kulturu.

Virtuelni asistenti od prošle godine redovno odgovaraju na upite građana o različitim administrativnim procedurama putem „Vajbera“, „Fejsbuka“ i gradskih portala, te pružaju servisne informacije o radu lokalnih uprava.

TESTNA REKLAMA

Bijeljina i Laktaši su prvi gradovi u Republici Srpskoj koji su dobili svoju četbot koleginicu, a inovacija je realizovana putem regionalnog projekta „Unapređenje opštinskih usluga u Srbiji i BiH uvođenjem četbot aplikacije“.

Projekat sprovode GIZ i kompanija SAGA, u partnerstvu sa Mrežom za povoljno poslovno okruženje, koju predstavljaju NALED i Privredna komora Republike Srpske, u okviru programa develp njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj /BMZ/.

U Srbiji se projekat sprovodi u Somboru i Šapcu. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MILIĆEVIĆ: Budžet Opštine Šamac stabilan – realizuju se mnogobrojni projekti (foto, video)

Gost u Studiu 1 portala Dešavanja u Bijeljini i emisije Oko u Oko je bio Đorđe Milićević, načelnik...

BIJELJINA: ŽIVKOVIĆ NAPUSTIO RADNIK

Radnik iz Bijeljine ostao je bez standardnog prvotimca u jesenjem dijelu sezone, Dejana Živkovića. Ovaj dvadesetdvogodišnji fudbaler iza kojeg...

DODIK I KONAKOVIĆ (NiP) na utakmici u Laktašima razgovarali o formiranju Savjeta ministara BiH (foto)

Gledali utakmicu u Laktašima: Dodik razgovarao s Konakovićem o formiranju Savjeta ministara BiH Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio...

Pandurević PROZVLA Milovanovića, on joj UZVRATIO : “LJUBE (Ljubiša Petrović) je taj koji po nalogu OPSTRUIŠE” (foto)

Aleksandra Pandurević, član Glavnog odbora SDS-a, danas je na Twitteru komentarisala zagađenje u Bijeljini i tom prilikom prozvala...