PRIVREDNA KOMORA RS: U petak promocija usluge „MIA“ u Bijeljini

Datum:

Share post:

Virtuelni asistent „Mia“, čija je funkcija da olakša komunikaciju sa gradskom upravom i omogući građanima brži dolazak do traženih dokumenata, biće promovisan danas u Laktašima, a u petak, 14. oktobra, u Bijeljini, kao gradovima koji su prvi u Republici Srpskoj dobili ovu uslugu, najavljeno je iz Privredne komore Republike Srpske.

Građani Laktaša i Bijeljine sada mogu putem „Vajbera“ da poruče izvode iz matičnih knjiga rođenih, vjenčanih i umrlih, kao i uvjerenja o državljanstvu, a ovu uslugu pružaće virtuelni asistenti „Mia Laktaši“ i „Mia Bijeljina“, saopšteno je iz Privredne komore Republike Srpske.

Promociju ove usluge Privredna komora će organizovati danas na Trgu 9. januar u Laktašima u 12.00 časova, a u Bijeljini u petak u 12.00 časova u Centru za kulturu.

Virtuelni asistenti od prošle godine redovno odgovaraju na upite građana o različitim administrativnim procedurama putem „Vajbera“, „Fejsbuka“ i gradskih portala, te pružaju servisne informacije o radu lokalnih uprava.

Bijeljina i Laktaši su prvi gradovi u Republici Srpskoj koji su dobili svoju četbot koleginicu, a inovacija je realizovana putem regionalnog projekta „Unapređenje opštinskih usluga u Srbiji i BiH uvođenjem četbot aplikacije“.

Projekat sprovode GIZ i kompanija SAGA, u partnerstvu sa Mrežom za povoljno poslovno okruženje, koju predstavljaju NALED i Privredna komora Republike Srpske, u okviru programa develp njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj /BMZ/.

U Srbiji se projekat sprovodi u Somboru i Šapcu. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS U NEDJELJU U BIJELJINI (foto)

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS BY BEAUTY BAR & HEDONIZAM  Za Vas smo spremili jednu divnu manifestaciju koju održavamo u...

Podržimo odbojkaše Radnika u borbi za titulu u Premijer ligi BiH (foto)

U petak od 19.00 časova u dvorani Gimnazije Filip Višnjić u Bijeljini na programu je drugi meč finala...

Gradska Boračka organizacija Bijeljina u nedjelju će obilježiti dan Bitke za Banj brdo

Tokom bitke na Banj brdu, 21. aprila 1993. godine, u jednom danu su poginula 33 borca, 32 ranjeno,...

Partijama iz budžeta 375,6 miliona KM

Političkim partijama u Bosni i Hercegovini sa svih nivoa vlasti, od 2004. godine, zaključno sa 2023. godinom isplaćeno...