Ozelenimo Bijeljinu zajedno! (foto)

Datum:

Share post:

U skladu sa strateškim opredjeljenjem da do 2030. godine Bijeljina postane GRAD BUDUĆNOSTI, Gradska uprava Grada Bijeljina je u toku 2021. godine započela dugogoročnu kampanju pod sloganom „green BijeljINa“ koja ima za cilj ozelenjavanje grada i urbanih područja kako bi se stvorili preduslovi za održivi ekološki razvoj.

U sklopu pomenute kampanje Gradska uprava – Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije je u oktobru 2022. godine donirala OŠ „Knez Ivo od Semberije“ Bijeljina 12 klupa i 6 kanti a u 2021. godine je ova škola u sklopu iste kampanje dobila 44 sadnice i 3 parking postolja za bicikle (15 parking mjesta) čime su učenici, nastavno osoblje i roditelji dobili uljepšan prostor ispred Škole. Sadnju su vršili učenici sa svojim nastavnicima/učiteljima a svako drvo je dobilo svoje odjeljenje – „vlasnika“, koje će biti zaduženo za njegu te sadnice do kraja svog školovanja pod sloganom „Rastimo zajedno“. Na ovaj način djeca uče kako da daju svoj direktni doprinos u zaštiti životne sredine i kreiranju ekološki zdravijeg društva.

U novembru je planirana sadnja u srednjim školama, koju će da vrše učenici ekoloških sekcija čime će postati aktivni učesnici u ozelenjavanju grada u kom žive.

Sve ove aktivnosti predstavljaju samo dio višegodišnje kampanje „green BijeljINa“ koju u ime Gradske uprave inicira, kreira i realizuje Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske u saradnji sa relevantnim odjeljenjima, eksternim partnerima i građanima.

U narednom periodu Odsjek za LER i EI će promovisati sve, do sada, urađene aktivnosti u sklopu gore pomenute kampanje a ovim putem pozivamo sve javne ustanove, nevladine organizacije kao i privatni sektor da uzmu učešće u kampanji „green BijeljINa“ i da učestvuju u stvaranju jednog ljepšeg i zdravijeg okruženja za sve građane. Svi oni, koji na bilo koji način realizuju aktivnosti u sklopu kampanje „green BijeljINa“ mogu da nam proslijede fotografije na e-mail: bijeljina.development@gmail.com. Sve pristigle fotografijeće biti podijeljene na društvene mreže Odsjeka za LER i EI.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SPASOJEVIĆ: Za četiri mjeseca TVSJ Bijeljina imala 147 intervencija

Teritorijalna vatrogasna-spasilačka jedinica Bijeljina imala je u prva četiri mjeseca 147 intervencija, što je za 55 više nego...

VUČIĆ: Nacionalni stadion će biti jedan od tri najljepša u Evropi – daćemo narodu da izabere ime

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Nacionalni stadion mora da bude završen do 1. decembra 2026....

SEKULIĆ: Projekat „Upoznaj muziku“ ponovo u Bijeljini (video)

Prije nekoliko godina, magistar harmonike Dušan Sekulić sa saradnicima pokrenuo je projekat "Upoznaj muziku" koji je naišao na...

Danas je Velika srijeda, osuda Isusa Hrista na smrt raspećem

Sve pravoslavne crkve danas obilježavaju Veliku srijedu koja jedan od najznačajnijih dana u Nedelji stradanja pred Vaskrs, kada...