BIJELJINA: Održan četvrti Festival dječijeg i omladinskog folklora ''Pletenica''

Datum:

Share post:

Od sedmog do devetog juna u Bijeljini je održan četvrti Međunarodni festival dječijeg i omladinskog folklora „Pletenica, koji je okupio 20 kulturno – umjetničkih društava iz BiH i Srbije.

Aleksandra Cvjetinović, organizator ovog festivala kaže da su ove godine gosti Bijeljine bili predstavnici Kulturno – umjetničkih društava iz Subotice, Plandišta, Bečeja, Prijedora, Banjaluke i Teslića.

„Zadovoljni smo  nastupima svih Kulturno – umjetničkih društava. Na festivalu su nastupili omladinci od 16 do 30 godina, ali i djeca uzrasta od sedam do petnaest godina. Posebna atrakcija ovog festivala je  defile svih učesnika gradskim ulicama u narodnim nošnjama i uz pratnju svojih orkestara. Kratko su predstavili i nekoliko svojih igara na gradskom Trgu. Nakon defilea organizovali smo takmičarski dio festivala u Centru za kulturu „Semberija“, kaže Aleksandra Cvjetinović.


Aleksandra Cvjetinović

Na obje festivalske večeri revijalno su nastupili i svi članovi KUD-a „Pletenica“. Najveća vrijednost ovog festivala je povezivanje djece i omladine iz svih krajeva, druženje i sklapanje novih prijateljstava. Bijeljina se još jednom potvrdila kao Grad otvorenog srca, spreman da primi sve drage goste i ljude dobre volje, željne pjesme, igre i druženja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POPOVI – Sembersko selo prepuno zanimljivosti i bogate istorije (foto)

Sembersko selo Popovi, udaljeno je od Bijeljine 8 km. Prema popisu stanovništva iz 1991. godine u njemu je...

U Bijeljini završen šesti turnir projekta “Trofej Odbojkica“ (foto)

-Velika je čast našem klubu, ali i gradu Bijeljini da budemo organizatori jednog od turnira u projektu u...

BIJELJINA: Radnik “lako“ sa Veležom

Igrači novog šampiona Republike Srpske Radnika iz Bijeljine  lako su u meču 32. kola izašli na kraj sa...

A.D.”GRAD” BIJELJINA na 91. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu (foto)

Pod sloganom „Najbolje iz Vojvodine“, u Novom Sadu danas je otvoren 91. Međunarodni sajam poljoprivrede, koji ove godine...