Za 165 ugljevičkih višečlanih porodica uručene Ponosne kartice – Podrška pronalitetnoj politici

Datum:

Share post:

Za 165 ugljevičkih porodica sa troje i više djece danas su uručene Ponosne kartice koje su imenovane na majku i donose popuste u brojnim pravnim subjektima širom Republike Srpske.

Šef kabineta načelnika Ugljevika Milorad Jovičić istakao je da je ova podmajevička opština prepoznatljiva u regionu između ostalog i po podršci porodici.

-Naš osnovni cilj je da podržimo pronatalitetnu politiku-naglasio je Jovičić.

On je podsjetio da je opština Ugljevik, među prvima, uvela naknadu za novorođenčad.

-Naknade iznose od 400 do 700 KM zavisno od kategorije. Podrška porodici se ogleda i u sniženoj cijeni boravka djece u vrtiću, tako cjelodnevni boravak na mjesečnom nivou je 95 KM po djetetu, ali i besplatnim Školama sporta, plivanja i drugih sportova-rekao je Jovičić.

Predsjednik Fondacije “Za porodicu” Dragan Dakić iz Banja Luke,  nosilac projekta Ponosna kartica koji se realizuje u 30 lokalnih zajednica u Srpskoj rekao je da je koncept osmišljen da se pruža trajan vid podrške porodicama sa troje i više djece.

-Odobrava se popust prilikom kupovine roba i usluga u kojem su jedni od glavnih partnera lokalne zajednice preko koje stupamo u neposredan kontakt sa korisnicima, porodicama sa troje i više djece od kojih je najmanje jedno dijete maloljetno. Najvažnija stavka u ovom projektu su privrednici koji odobravaju popuste, a njih je zavidan broj u ovom projektu-pojasnio je Dakić.

Upotrebna vrijednost kartica, ističe Dakić, kod partnera koji posluju na republičkom nivou je veoma velika.

-Prednost projekta jeste da sa jednom istom karticom se ostvaruju popusti u svim gradovima i kod svih partnera koji učestvuju u projektu a od početka naredne godine, Ponosna kartica će se moći koristiti i u Srbiji-dodao je Dakić.  

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PATRIJARH Porfirije KRSTIO 30 MALIŠANA na praznik Cvijeti

Patrijarh Porfirije KRSTIO 30 MALIŠANA na praznik Cvijeti Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije krstio je danas, na Cvijeti, tridesetoro...

LJUBIŠA PETROVIĆ: Bijeljina će dobiti sportsku dvoranu

Gostujući u emisiji "MAT" BN Televizije, Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović istakao je da je u njegovom mandatu mnogo...

Juniori OK „Radnik“ Bijeljina ŠAMPIONI Republike Srpske

Bijeljina ima još jedne šampione Republike Srpske, a to su juniori OK "Radnik" Bijeljina. Juniorska selekcija Odbojkaškog kluba ''Radnik"...

RSS u Bijeljini uručuje članske karte za više od 100 novih članova

RSS sutra u Bijeljini uručuje članske karte za više od 100 novih članova Republička stranka Srpske će sutra (ponedjeljak,...