BIJELJINA: Uspješna akcija solidarnosti u Donjim Zagonima

Datum:

Share post:

Prvi radni dan mjeseca jula u Donjim Zagonima je bio prilika za okupljanje povodom porivanja kuće u domaćinstvu Dragice Simić, čija prethodna kuća je potpuno uništena u požaru nekoliko dana pred Novu godinu.

Za vrijeme požara u kući je bila samo teško pokretna Dragičina majka, koju je iz vatre spasio susjed, ali je umrla posle mjesec i po dana od starosti.

Ubrzo nakon požara, susjedi iz Zagona su se organizovali i pokrenuli akciju solidarnosti u koju su se uključila brojni građani, ali i udruženja, ustanove i preduzeća.

Uz riječi zahvalnosti svima koji su pomogli da dobije novu kuću, Dragica se prisjetila dana kada je u vatri izgubila praktično svu imovinu.

– Za sat vremena sam izgubila sve što sam godinama sticala, a zamalo da u požaru strada i moja, sada pokojna, majka. Vatra je bila toliko jaka da su čak i zidovi ostali deformisani i kuća je morala biti građena iz temelja. Hvala svima koji pomogli – poručila je Dragica Simić.

U humanu akciju se uključila i Gradska uprava Grada Bijeljina koja je donirala nepunih 5.000 konvertibilnih maraka za kupovinu građevinskog materijala, a na okupljanju susjeda i učesnika akcije pomoći bio je i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

– Ovo je lijep primjer kako zajednica može pomoći pojedincu i potvrda da solidarnost i humanost nisu nestale iz naših gradova i sela, ma šta o tome neki pričali ili pisali. Svi koji su učestvovali dali su koliko su mogli. Najbolje bi bilo kad bi ljudi osiguravali imovinu, kako bi eventualne štete naplatili od osiguravajužih kuća, a do tada, srećom, imamo ljude velikog srca, spremne da pomognu čovjeku u nevolji – ocijenio je gradonačelnik Mićić.

Akciju pomoći Dragici Simić u velikoj mjeri je doprinio i predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Donji Zagoni Slaviša Petrović koji je istakao da se u akciju uključilo mnogo donatora, koji su pomogli zanatskim radovima, u građevinskom materijalu ili u novcu.

– Zahvaljujući svim donatorima, danas imamo ovaj rezultat akcije. Ovdje ima još posla, a jedan dio sredstava za nastavak radova je već obezbijeđen, tako da bi za nekoliko mjeseci Dragica mogla da se useli u završenu kuću – najavljuje Petrović.

Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DR STEVIĆ: Škola za trudnice mnogo olakšava period do i nakon porođaja (video)

U Domu zdravlja Bijeljina počela je, ponovo, sa radom Škola za trudnice sa ciljem da pruži psihofizičku pripremu...

CIK raspisuje lokalne izbore, liste kandidata početkom jula

 U narednim danima, Centralna izborna komisija BiH, vjerovatno u ponedjeljak, 6. maja, donijeće odluku o raspisivanju lokalnih izbora...

Omladina SDS Bijeljina u nedjelju organizuje druženje sa sugrađanima

Omladina SDS-a organizuje druženje sa sugrađanima povodom Vaskrsa, najradosnijeg hrišćanskog praznika u nedjelju, 5. maja sa početkom...

Pokret za Bijeljinu na Veliki petak poslao poruku sugrađanima (foto)

U susret najradosnijem danu Hristovom vaskrsenju, Pokret za Bijeljinu je 3. godinu za redom organizovao podjelu vaskršnjih jaja...