AGRO SAVJET: Ovo je najzdraviji način pripreme krompira

Datum:

Share post:

Krompir je svestrano povrće i postoji mnogo načina za pripremu, a ovo je korjenasto povrće pruža brojne prehrambene prednosti koje pomažu vašem tijelu.

No nije svaki način na koji ih jedete zdrav. Prema Julie Upton, MS, RD, i članici našeg Odbora medicinskih stručnjaka, najzdraviji način jedenja krompira je da ostavite koru na njemu i ispećete ga, piše Eatthis.

“Najzdraviji način jedenja krompira je kada je pečen s korom. Pečeni krompir ne dodaje dodatne kalorije poput onog kojeg pržite na ulju”, kaže Upton.

Ostavljanje kore na krompiru donosi dodatne hranjive tvari, naime, polovina ukupnih vlakana iz krompira dolazi upravo iz kore.

“Krompir je jedno od mojih omiljenih povrća.Oni su prepuni kalijuma, vlakana i vitamina C. Ipak kad ih pečete, ključno je paziti na preljeve i premaze s visokim udjelom masti i kalorija poput maslaca, kiselog vrhnja i komadića slanine. Umjesto toga, prelijte ih grahom, salsom, čilijem, povrćem ili sa malo naribanog parmezana”, predlaže Upton.

Dešavanja u Bijeljini
Foto: pixabay.com
Izvor: poslovni.hr

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SNSD Bijeljina protiv da se sportska dvorana gradi u centru grada

Nakon što je Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović saopštio da je sa predstavnikom DOO „Grupa Fortis“ iz Banjaluke koja...

Na današnji dan prije 32 godine osnovana VRS

OSNIVANJE I RATNI PUT VRS Predsjedništvo SFRJ, 8. maja 1992. godine, donosi odluku sa se preostali delovi JNA povuku...

DANAS JE SVETI VASILIJE OSTROŠKI

Ljudi stalno prepričavaju čuda koja su im se, kažu, dogodila pri molitvi Svetom Vasiliju. Srpska pravoslavna crkva (SPC) slavi danas Svetog Vasilija...

Dan sjećanja na žrtve genocida nad Srbima, Јevrejima i Romima u NDH

Dan sjećanja na žrtve ustaškog genocida nad Srbima, Јevrejima i Romima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj od 1941. do...