PETROVIĆ: Bijeljina dobija Ulicu kišobrana – uskoro predstavljanje idejnog rješenja Vodotornja (video)

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Grada Bijeljina, Ljubiša Petrović i šef Kabineta Gradonačelnika, Mladen Arsenović, najavili su uređenje Grada, odnosno, pretvaranje pješačke zone u ulici Miloša Crnjanskog u Ulicu kišobrana i rekonstrukciju Vodotornja.

Arsenović je istakao da je inicijativa da se jedan od prepoznatljivih objekata u Bijeljini renovira i rekonstruiše konačno dobila i epilog priče. Vodotoranj u Bijeljini dobio je idejno rješenje, i to prema glasovima građana.

„Imali ste priliku da čujete i da pratite javni poziv, odnosno, konkurs za idejno rješenje Vodotornja. Za pobjedničku opciju imali smo preko 8.000 glasova, drugo mjesto osvojilo je preko 7.000, dakle, oko 15.000 građana je uzelo učešće u odlučivanju koje idejno rješenje za Vodotoranj je najprihvatljivije za naš Grad. U narednim sedmicama idejno rješenje će biti detaljnije razrađeno, a ovim putem pozivam potencijalne investitore da razmisle o ideji i ukoliko žele, u narednom periodu mogu da kontaktiraju Gradsku upravu kako bi pokušali da nađemo i mogućnost finansiranja“, rekao je Arsenović.

Gradonačelnik Petrović istakao je da je u pripremi dokumentacija za uljepšavanje pješačke zone u ulici Miloša Crnjanskog za koju je planirano da se pretvori u ulicu šarenih kišobrana.

„Na ovaj način dodatno ćemo oplemeniti i uljepšati pješačku zonu, a naši sugrađani će moći da uživaju u ljepotama našeg Grada“, rekao je Petrović.

Kada je riječ o idejnom rješenju Vodotornja, u odluku su bili uključeni građani, te su iz nadležni iz Gradske uprave izrazili nadu se da Bijeljina u narednom periodu biti ljepše, vedrije, veselije i bolje mjesto za život.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DANAS JE VELIKI PETAK – Najtužniji dan u hrišćanstvu

Pravoslavni vjernici obilježavaju danas Veliki petak, stradanje Isusa Hrista i njegovo raspeće na krstu na Golgoti. Na Veliki petak...

Vučić položio cvijeće u školi „Vladislav Ribnikar“

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić položio je jutros cveće u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", na godišnjicu ubistva devet učenika...

DAN SEĆANJA I TUGE! „Buđenje“ – satnica obeležavanja godišnjice masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“

Na današnji dan pre godinu dana u O. Š. "Vladislav Ribnikar" trinaestogodišnji dečak ubio je 10 osoba –...

VRIJEME DANAS oblačno i svježije sa povremenom kišom

Oblačno i svežije sa povremenom kišom. U prvom delu dana kiša će biti slaba i povremena, a popodne...