RITE UGLJEVIK: “Otpadne vode se prečišćavaju i oko 90% se vraća u recirkulaciju“

Datum:

Share post:

Otpadne vode RiTE “Ugljevik” tretiraju se na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda odakle se oko 90 odsto ove vode ponovo vraća u recirkulaciju, navodi se u biltenu RiTe “Ugljevik”.

U biltenu se navodi da strogi standardi koje propisuje EU radi zaštite životne sredine zabranjuju ispuštanje otpadnih voda u površinske vodotoke ili zemljište bez prethodne obrade, pa se tako svaka vrsta nastale otpadne vode tretira različito u postrojenju za tretman otpadnih voda Termoelektrane.

Dodaje se da se otpadne vode Termoelektrane “Ugljevik”, prema kvalitetu i mjestu nastajanja, dijele na tehnološke i sanitarne otpadne, a na području termoelektrane postoje dva registrovana ispusta otpadnih voda.

Prije svakog ispusta vode su podvrgnute tretmanu obrade – tehnološka voda tretira se fizičko-hemijskim procesom, dok su sanitarne vode podvrgnute biološkom tretmanu.

Nakon tretmana vode se šalju u bazene u okviru postrojenja za tretman otpadnih voda.

U biltenu se podsjeća da je 2012. godine urađena rekonstrukcija postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u RiTE Ugljevika, prije čega je bilo mnogih problema u radu – na primjer nije bilo prečišćavanje voda sa odšljakivača obogaćenog česticama pepela i šljake, sanitarno-fekalne vode nisu imale adekvatan tretman, kao i loše izdvajanje ulja iz otpadnih voda sa rudnika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Srpska bogatija za 16 beba

POVEZANE VIJESTI

Srpska bogatija za 16 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 16 beba, sedam djevojčica i devet dječaka. U Doboju je...

Prije 15 godina Samsung je predstavio svoj prvi Android smartfon

Samsung je najveći smartfon brend na svijetu i tu krunu drži već više od decenije. A sve je...

Zemljotres jačine 4,5 stepeni sinoć pogodio Bihać

Zemljotres jačine 4,5 stepeni pogodio je večeras oblast kod Bihaća, javio je Evropski mediteranski seizmološki zavod (EMSC). Potres se...

VRIJEME DANAS oblačno uz povremene sunčane periode

Ujutru i prepodne na jugu oblačno uz povremenu kišu, u ostalim predelima suvo uz sunčane periode. Tokom jutra...