18 LJEKARA RAZDVAJALO SESTRICE Operisane sijamske bliznakinje Nima i Dava, odvojene nakon 15 MJESECI ZAJEDNIČKOG ŽIVOTA (FOTO)

Datum:

Share post:

Ljekari u bolnici u Australiji uspješno su razdvojili dvije sestre sijamske bliznakinje iz Butana, a glavni hirurg kaže da se nada da će se djevojčice uspješno oporaviti.

Bliznakinje od 15 mjeseci Nima i Dava bile su spojene grudima i karlicom.

Ljekari u bolnici u Melburnu rekli su da su morali da razdvoje jetru djevojčica, te da je najteži zadatak bio rekonstrukcija abdomena.

Foto: Daniel Pockett/EPA

Operacija je trajala šest časova.

– Biće izazova u narednih 24 do 48 časova, kao što je slučaj i kod bilo koje druge operacije. Nadamo se da će rezultati biti dobri – rekao je doktor Džo Krameri, koji je predvodio osamnaestočlani tim i koji je načelnik pedijatrije u bolnici u Melburnu.

Djevojčice i njihova majka stigle su u Australiju prošlog mjeseca posredstvom humanitarne organizacije, koja je zajedno sa državom Viktorija pokrila troškove operacije i pobrinula se za transport i smještaj.

Foto: Daniel Pockett/EPA

Po dolasku, ljekari su prvo morali da poboljšaju opšte zdravlje i težinu djevojčica prije operacije. Djevojčice će ostati u bolnici najmanje sedam dana.

Ljekari ove bolnice su 2009. godine uspješno razdvojili sijamske bliznakinje iz Bangladeša Trišnu i Krišnu u operaciji koja je trajala 25 časova.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezde protiv Mege na poluvremenu na +19

Košarkaši Crvene zvezde sjajno su započeli prvi meč polufiala ABA lige protiv Mege. Izabranici Janisa Sferopulosa nakon prvog poluvremena...

„Nesreća je na 170 metara ispod zemlje“ Akcija spasavanja rudara će biti nastavljena i tokom noći

U Rudniku Mramor kod Tuzle već satima traje akcija spašavanja rudara koji je ostao zarobljen pod velikim količinama...

Rukometaši Bijeljine osvojili turnir u austrijskom gradu Deutschlandsberg

Rukometaši Bijeljine osvojili turnir u austrijskom gradu Deutschlandsberg. Generacija 2013/2014 godište Rukometnog kluba Bijeljina osvojila je turnir u Austriji...

II Simpozijum o aritmijama od 24. do 26. maja u Bijeljini

II Simpozijum o aritmijama koga organizuje Udruženje kardiologa Republike Srpske, odžaće se 24.05.do 26.05.2024. godine u Hotelu "Drina"...