Besplatna banjska rehabilitacija za RVI i članove porodica poginulih boraca iz RS

Datum:

Share post:

Ratni vojni invalidi i članovi porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata će i u ovoj godini moći besplatno ići na rehabilitaciju u banjsko-klimatske zdravstvene ustanove Republike Srpske, odlučila je Vlada RS.

 

Kako je saopšteno iz Vlade RS, na današnjoj sjednici donesena je odluku o davanju saglasnosti na Plan utroška sredstava za realizaciju Projekta banjske rehabilitacije RVI i članova porodica poginulih boraca za 2019. godinu.

– Projekat banjske rehabilitacije za 2019. godinu predviđa upućivanje do 600 RVI i članova porodice poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata u banjsko-klimatske zdravstvene ustanove RS, te će u ovu svrhu Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite obezbijediti sredstva u iznosu od 300.000 KM- navodi se u saopštenju.

Dodaje se da realizacijom ovog projekta pomenuto ministarstvo iskazuje brigu za ratne vojne invalide i članove porodica poginulih boraca Odambreno-otadžbinskog rata RS, kao članove društva koji su dali najveći doprinos u odbrani Srpske.

Iz Vlade RS podsjećaju da Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite svake godine, počev od 2005. godine, organizovalo i provodilo banjsku rehabilitaciju.

– Do 2018. godine je kroz ovaj vid rehabilitacije prošlo 7.658 korisnika. Za ovaj projekt, u navedenom periodu, ukupno je utrošeno 3.940.566 KM – ističe se u saopštenju.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Proglašena vanredna situacija: Izlila se rijeka u Svrljigu, kuće poplavljene

Usljed obilnih kišnih padavina, došlo je do izlivanja bujičnih potoka na teritoriji opštine Svrljig, zbog čega je jedna...

CIK BiH usvojio 26 podzakonskih akata bitnih za lokalne izbore

Centralna izborna komisija BiH (CIK) danas je usvojila 26 podzakonskih akata bitnih za sprovođenje lokalnih izbora u BiH...

Bijeljinski „Radnik“ na korak od titule – sutra dočekuje „Željezničar“

SUBOTA U 20.00č RADNIK NA KORAK OD TITULE, DOČEKUJE ŽELJEZNIČAR Šest kola pred kraj prvenstva prve lige Republike Srpske...

ARSENOVIĆ: Od 21. do 23. maja Kulturna manifestacija „Dani dječije kulture“ u bijeljinskoj Biblioteci (video)

Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u Bijeljini već treću godinu zaredom organizuje Kulturnu manifestaciju „Dani dječje kulture“ koja će...