Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, kao predsjednik Skupštine preduzeća Gradske toplane istakao je da ga je Gradska toplana informisala da je „u toku tenderska procedura koja je trebala 2. oktobra sa rokom za rješavanje prije dvije sedmice“.

„Prije dvije sedmice je trebala Kancelarija za razmatranje žalbi u Banjaluci da svojim zaključkom, svojom odlukom kaže oko same tendenske procedure, da li se žalba žalitelja usvaja ili se odbacuje. Međutim, te odluke od strane Kancelarije za razmatranje žalbi u Banjaluci još uvijek nema. To je tih 15 dana u smislu tog kašnjenja, gdje sam informisan da su u roku od tih 15 dana poslate dvije urgencije, telefonskim putem da je Toplana komunicirala sa Kancelarijom za razmatranje žalbi, gdje je dobijen odgovor da, pored toga što je istekao rok za razmatranje žalbe, predmet još uvijek nije uzet u razmatranje. Vjerovatno ću morati kao predsjednik Skupštine preduzeća da idem u Kancelariju za razmatranje žalbi u Banjaluku i da vidim o čemu se radi“, rekao je Petrović i nastavio:

„Što se tiče samog postupka tendera, ja stojim samo iza ovih navoda da je do 2. oktobra Kancelarija za razmatranje žalbi trebala da odluči o samom tom postupku i evo, sada i da javnost čuje, a ujedno i Kancelarija za razmatranje žalbi u Banjaluci da naprosto se odluče. Ne mogu ljudi da bacaju pasulj kako će biti vrijeme. Sada imamo povoljne meteorološke uslove, ali vrlo vjerojatno za narednih par dana može doći do pogoršanja i samim tim do nepružanja jedne od osnovnih komunalnih djelatnosti. Zato i ovako nedolično ponašanje Kancelarije za razmatranje žalbi u Banjaluci nam govori da, naprosto, oduzimanjem ovog dragocenog vremena se oduzima jedno od osnovnih prava, odnosno pružanja isporuke toplotne energije ka sugrađanima, što svakako ugražava jedan javni interes i tu svako mora da snosi svoju odgovornost i svoje posljedice. Zakon je tu jasan, poštovanje rokova. Mi ne prejudiciramo bilo kakvu odluku, nego samo kažemo donesite je, kakva god da je bila, naprosto da se zna jedan od sljedećih koraka, jer, kada nemate tu odluku, onda proces stoji i opstrukcija je tu jasna“, istakao je Petrović.

Kako kaže, postupak Javne nabavke za ugalj, za grijnu sezonu je pokrenut na vrijeme.

„Po pitanju samog tendera, odgovorno tvrdim da je sve pokrenuto na vrijeme. I kad vam uzmu i ovih 15 dana u ovom periodu (govorim o Kancelariji za razmatranje žalbi), onda to nije isto – da li, u tom tenderskom postupku, nije isto da li je u pitanju ugalj za grijnu sezonu ili recimo u pitanju nabavka bilo kog drugog elementa kao što je, ne znam, neka potrepština koja se tiče Gradske uprave, recimo, ili za neko drugo javno preduzeće. Kada je u pitanju nabavka uglja, to je jedna krucijalna javna nabavka za Gradsku toplanu, pokrenuta na vrijeme, a Kancelarija za razmatranje žalbi u Banjaluci treba da da odgovor zašto u prethodnih 15 dana je nastupila ta pauza, blokada i zašto još uvijek predmet, prema jučerašnjim informacijama, zašto predmet još uvijek nije uzet u razmatranje“, objasnio je Petrović i istakao da će pokrenuti pitanje odgovornosti i da će, ukoliko bude trebalo, lično otići u Kancelariju za razmatranje žalbi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име