Saopštenje za javnost prenosimo u cjelosti:

Preuzimajući funkciju v.d. u AD „Vodovod i kanalizacija Bijeljina“ , Tanackovića su dočekale ogromnme obaveze i zaduženosti.
Te godine kada je preuzeo dužnost direktorskog mjesta, finansijska likvidnost preduzeća je bila izuzetno slaba, na računu se ukupno nalazilo nekih 20.000KM.

Tokom 2022. godine stabilizovana je firma što se tiče prihoda i pozitivnog finansijskog rezultata od 585.000 KM te su smanjili troškove za ukupno 12 %, a prihode povećali za 9 %.

U 2023. godini se povećava trend pozitivnog finansijskog rezultata u iznosu od 603.000 KM kao i povećanje trenda prihoda.

Iste godine su vraćena tri finansijska lizinga kao i dva kreditna zaduženja.
Prvi put poslije pet godina izmirene su velike obaveze, te je preduzeće imalo pravo izlaska na tendere.

Prvo polugodište 2024. godine A.D. „Vodovod i kanalizacija Bijeljina“, ostvaruje pozitivan finansijski rezultat, a obaveze su smanjene na 13 miliona KM, odnosno umanjene za 3 miliona KM od kako je Tanacković preuzeo funkciju v.d.

Zatvorena su dva velika duga prema drugim institucijama u iznosu od 800.000 KM.

Osnovni zadatak uprave je bio da se ispoštuju radnici, isplate, topli obroci i regresi na vrijeme.
I pored najtežih perioda poslovanja, preduzeće nije otpuštalo radnike.

Trenutno između zaposlenih vlada nemir i otpor saradnje zbog smjene v.d. Dragiše Tanackovića.

Novoimenovani direktor gradskog „Vodovoda“ je Vladimir Ljubojević.

U istom periodu od 2021.do 2023.godine ukupni prihodi JKP Gradsko groblje – gdje je Ljubojević imao funkciju izvršnog direktora su se smanjili za oko 200.000KM.

Te se nameće pitanje radnika „Vodovoda“ kakvi su dalji  planovi razvoja i odrzavanja preduzeća , uzevsi u obzir slabo poslovanje proteklih godinia i likvidnost  JKP preduzeca Gradsko groblje.

Radnici su zbunjeni i pitaju se da li je pravi razlog smjene dosadasnjeg direktora trenutna politička situacija i opredjeljenje,  obzirom na to da su svi parametri i trenodovi unutar ovog preduzeca rasli i  išli u prilog Tanackoviću.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име