Na Agro-tržnom centru „Knez Ivo od Semberije“ u toku je drugi dan Sajma poljoprivrede, lova i ribolova „Interagro 2024“. Svi oni koji su jučerašnji dan iskoristili za posjetu sajmu imali su priliku uvjeriti se koliko velik iskorak je načinjen u organizaciji ovogodišnjeg izdanja sajma u odnosu na sva dosadašnja.

Zemlja partner 22. Međunarodnog sajma poljoprivrede, lova i ribolova „Interagro 2024“ je Republika Srbija. Na njihovom štandu je nekoliko desetina izlagača predstavilo proizvode i usluge iz oblasti agrara a najveće gužve su bile na štandu izlagača „Agrodron“ iz Beograda i porodične firme „Paprika plus“ iz Leskovca.

-Leskovac je centar Balkana za proizvodnju aleva paprike. Između ostalih, i naša porodica se nekoliko generacija unazad bavi proizvodnjom mljevene i tucane paprike. Naravno, pratimo savremene trendove u ovoj oblasti ali u svemu tome ostajemo vjerni tradiciji. Sijemo i prerađujemo autohtonu papriku čije sjeme sijemo unazad 200 godina. Nema hibrida, igramo samo na sigurno.

Papriku dobijamo iz vlastite proizvodnje i od kooperanata. Imamo četiri savremene sušare i pak centar. Mi Leskovčani smo gurmani, mi volimo da hrana bude ukusna. Vodimo mi računa i o izgledu da se ne stekne pogrešan utisak, ali posebno volimo da je to sve ukusno. Drago mi je da i ljudi u Bijeljini i Semberiji znaju prepoznati kvalitet jer evo, do sada smo mnogo paprike prodali ljudima koji spremaju kobasice, sudžuke, kulene a dolazilo je i nekoliko kuvara i vlasnika restorana“, rekao je za „Semberija INFO“ Dragan Nikolić ispred porodične firme „Paprika plus“ iz Leskovca dodavši da tokom godine proizvedu preko 150 tona aleva paprike.

„Paprika plus“ je porodična firma iz sela Donja Lokošnica u kojoj se začinska paprika proizvodi od 1821. godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име