Saopštenje za javnost dr Slavka Jovića i dr Branimira Vukovića, kandidata za odbornike SDS Volja naroda prenosimo u cjelosti:

„Povodom gnusnog govora Milorada Dodika na predizbornom skupu SNSD-a u Banjaluci, gdje, između ostalog, opisuje situaciju pacijenta koji leži u hirurškoj sali, dok anestezija još uvijek ne djeluje, i kaže: „Glavni operator na srcu Nikola Šobot, a on glasao protiv njega“ i dodaje „to ti je odma’ smanjene šanse za život.“ Doktori Slavko Jović i Branimir Vuković upućuju otvoreno pismo drugom SNSD-ovom kandidatu za gradonačelnika – dječijem hirurgu Mikajlu Laziću, ali i drugim ljekarima, posebno onima koji kao kandidati učestvuju u izbornom procesu:

Poštovani doktore Laziću, Vaš ugled u svijetu medicine nadaleko je poznat, međutim, izražavamo brigu da bi ga petljanje Vaših političkih mentora, prvenstveno Milorada Dodika, moglo ozbiljno ugroziti. Čak i ako je u pitanju bila šala, ovakvo izražavanje je nedopustivo. Pitamo Vas: da li će i Vašim pacijentima, biti smanjene šanse za život ukoliko oni, odnosno, njihovi roditelji ne budu glasali za Vas na predstojećim izborima, ili se Vi ipak, kao savjestan ljekar i prije svega čovjek, izdižete iznad tog političkog blata i ograđujete od sramne izjave Milorada Dodika.

Stava smo, kao i svaki odgovoran medicinski radnik, da mi, kao ljekari, moramo u svakom trenutku imati na umu zakletvu koju smo položili, kao i osnovne postulate etike i naše svete pravoslavne vjere i tretirati svaki život kao svetinju i sve ljude jednako. U vremenu kada se od nas očeuje ozbiljnost, iskrenost, igra po poštenim pravilima, asertivnost i prihvatanje drugačijih stavova i mišljenja nedopustive su igre gladi i straha, izjave kojima se „vickasto“ indirektno unosi strah i vrši podsvjesno ucjenjivanje.

Zbog svega navedenog, pozivamo Vas i svu ostalu braću i sestre po Hipokratu da javno istupe i najoštrije osude onakvo neljudsko izrugivanje pacijentima. Ne smijemo dopustiti da vladavina straha i poniženja naruši demokratiju i osnovna ljudska prava za koja su se naši očevi borili! Republika Srpska mora biti zemlja ponosa i pravde! Poniženja slobodnih ljudi Republike Srpske, zdravih i onih kojima je za zdravlje i život potrebna pomoć ljekara, moraju da prestanu odmah!

S poštovanjem
Slavko Jović i Branimir Vuković
SDS Bijeljina“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име