Kandidat PDP se povukao iz trke za direktora AD ’’Vodovod i kanalizacija’’ Bijeljina

Nadzorni odbor bijeljinskog Vodovoda je raspisao konkurs za generalnog direktora AD ’’Vodovod i kanalizacija’’ Bijeljina kao i za mjesto Tehničkog direktora koji je zatvoren u posljednjoj sedmici avgusta 2024. godine.

Na konkurs su predali prijave sljedeći kandidati:  Dragiša Tanacković, aktuelni v.d. direktora, Vladimir Ljubojević, trenutno na poziciji Izvršnog direktora JKP ’’Gradsko Groblje’’ doo Bijeljina, kao kadar SDS Bijeljina i Milenko Vićanović, bivši direktor JKP ’’Gradsko Groblje’’ doo Bijeljina, AD ’’Komunalac’’ Bijeljina i bivši poslanik PDP u NSRS, a sada službenik Gradske uprave Grada Bijeljina.

Na mjesto Tehničkog direktora je konkurisao samo jedan kandidat, Ninoslav Spasojević (koji je i sada na toj pozicji u statusu vršioca dužnosti).

Vićanović se nije pojavio – gdje je nestao, koga se plaši?!

Ovakav potez iznenadio je sve u bijeljinskom PDP, odnosno, nepojavljivanje Vićanovića danas (četvrtak, 05. septembar 2024. godine) na intervjuu, saznaje portal Dešavanja u Bijeljini.

Članstvo u PDP je izuzetno nezadovoljno postupkom Vićanovića uz jasno i glasno pitanje ’’Ko se sa kim „nagađa“?

Pojedinci iz PDP Bijeljina (izvor poznat Redakciji portala Dešavanja u Bijeljini) se pitaju ko se sa kim nagađa unutar PDP, Slaviša Marković sa nekim ili Milenko Vićanović ali bez znanja Markovića, predsjednika PDP u Bijeljini i potpredsjednika PDP RS, ali i GO PDP Bijeljina. Ili su pak obojica u istoj priči!?

Konsolidovani redovi u PDP Bijeljina ili NE

Logično pitanje koje se samo nameće : “Koliko su ’’konsolidovani’’ redovi u bijeljinskom PDP i ko koga kontroliše ili se sve svelo na lične interese, drži li Slaviša Marković imalo konce u rukama, što se tiče funkcionisanja bijeljinskog PDP’’?

Ne treba zaboraviti da je PDP u Bijeljini na čelu sa Slavišom Markovićem bio okosnica podrške Ljubiši Petroviću u njegovoj kandidaturi za gradonačelnika Bijeljine 2020. godine, ali i da su se ’’političke’’ ne/prilike promijenile kada je Petrović postao gradonačelnik Bijeljine.

Naime, kadrovi PDP (kao i velika većina članstva) su napustili isti u Bijeljini nakon postavljanja na direktorske pozicije, Miroslav Kulić direktor AD ’’Komunalac’’ Bijeljina, kao i Mario Tomić direktor JKP ’’Gradsko Groblje’’ doo Bijeljina i prešli u Narodni front Bijeljina koji su i osnovali, te i ostali na pomenutim funkcijama i dan danas uz odlučujuću i bezrezervnu podršku gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića.

Ključ kadrovanja u rukama Miroslava Đukića

S obzirom na novonastalu situaciju biće vrlo interesantno vidjeti i reakciju člana Nadzornog odbora prilikom glasanja, Miroslava Đukića, koji je kadar PDP, nakon dostavljenog bodovanja od strane Komisije za izbor generalnog direktora Vodovoda.

Inače, pored Đukića u Nadzornom odboru se nalaze i još dva člana koji su imenovani na predlog SDS, kao i dva člana ispred manjinskih akcionara.

Teoretski, ali i praktično može se desiti da Tanacković (s obzirom da je bijeljinski Vodovod pozitivno poslovao 2022. i 2023.godinu) ostane u statusu v.d. direktora Vodovoda u Bijeljini sve do samog početka 2025. godine kada ističe mandat sadašnjem sastavu Nadzornog odbora Vodovoda.

A da je li je ključ kadrovanja u rukama Miroslava Đukića člana Nadzornog odbora AD ’’Vodovod i kanalizacija’’ Bijeljina, inače kadra PDP, pokazaće vrijeme, ili će se čekati početak 2025. godine i imenovanje novog Nadzornog odbora!?

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име