NA DANAŠNJI DAN u Sarajevu otvorene 14. zimske Olimpijske igre – prve u Jugoslaviji

Datum:

Share post:

Na današnji dan 8. februara 1942. godine u manastiru Ostrog skupština crnogorskih i bokeljskih patriota je u Drugom svjetskom ratu pozvala sve rodoljube na jedinstvo u oružanoj borbi protiv fašističkih okupatora, bez obzira na ranije političke i partijske podjele.

Istog dana, 1984. godine u Sarajevu otvorene su 14. zimske Olimpijske igre – prve u Jugoslaviji, na kojima su učestvovali sportisti 49 država, najviše do tada u istoriji zimskih igara.

U Tirani, glavnom gradu Albanije 1997. godine policija je pribjegla sili nad hiljadama demonstranata protiv vlade koja je omogućila poslovanje privatnih štedionica prema „piramidalnoj šemi“, čiji je slom odnio životne ušteđevine desetina hiljada Albanaca.

SRJ dobila je status posmatrača u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji /WTO/ 2001. godine čime je zvanično započeo proces prijema SRJ u punopravno članstvo ove organizacije.

Istog dana, 2006. godine organizovani su masovni protesti muslimana zbog objavljivanja karikatura proroka Muhameda u danskoj štampi. U Sarajevu demonstranti su spalili zastave Norveške i Danske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Na danjašnji dan 2016. FK “Radnik“ osvojio KUP BiH! (foto)

Bijeljinski Radnik je na današnji dan, 18. maja 2016. godine osvojio Kup BiH i izborio plasman u kvalifikacije...

„ISKORISTILI SU TRAGEDIJU“: Davor Dragičević traži da Stanivuković i Trivićeva odustanu od kandidature

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida Dragičevića, koji se kandidovao za gradonačelnika Banjaluke, traži da se iz izborne...

BOŽOVIĆ PORUČIO VLASTIMA: Mi branimo Republiku Srpsku a vi svoj prljavi kapital!

Funkcioner SDS-a i načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović upozorio je da vlast i Komitet SNSD-a sve svoje...

Prije deset godina preminuo Dobrice Ćosića

Književnik, revolucionar i disident, kratkotrajni predsjednik SR Jugoslavije, Dobrica Ćosić umro je prije deset godina, 18. maja 2014. Ćosić...