GO DEMOS Bijeljina: Bijeljina je trenutno u političkoj magli (video)

Datum:

Share post:

Gradski odbor DEMOS u osvrtu na nedavno održanu konstitutivnu sjednicu Skupštine grada Bijeljina smatra da trenutno na političkoj sceni u Bijeljini vladaju "politička magla" i politikanstvo, a što u stranu stavlja probleme koje treba rješavati.

-Naši građani su nas izabrali da ih predstavljamo, da ih saslušamo i rješavamo probleme. Stavljanje u stranu problema u stranu, dovodi do gomilanja istih, što nije dobro. DEMOS je stava da se to mora promijeniti i da počnemo raditi i rješavati obećano, jer to je obaveza svih nas prema građanima koji su izašli na izbore i dali nam povjerenje. rekao je predsjednik GO DEMOS Milan Dakić.

On je naglasio da je već dovoljno problema zbog pandemije virusa korona i da se ne smije dozvoliti da se na, ionako tešku privrednu situaciju otežavaju i druge sfere života.

-Želimo da poručimo gradonačelniku Ljubiši Petroviću da je neophodno da se hitno organizuje sastanak između njega i Koalicije "Dogovor za Bijeljinu" kako bi se krenulo u rješavanje problema. Trenutna situacija je takva, kao da su na sceni ponovo izbori.Četiri odbornika DEMOS-a i rukovodstvo GO DEMOS još jednom insistiraju da se što hitnije organizuje sastanak i traže rješenja, jer to je u interesu naših građana, naglasio je Dakić.

Šef Kluba odbornika DEMOS-a Čedomir Stojanović rekao je na konferenciji za medije da je očigledno da trenutno nema saradnje između gradonačelnika i skupštinske većine koja ima 23 odbornika.

-Imamo iza sebe sjednicu Skupštine, za koju smatram da je bila napeta, a obaveza mi je da kažem da smo u Komisiji za imenovanja pokušavali da dogovorimo saradnju. Saradnju smo tražili i prije održavanja sjednice, međutim, gradonačelnik je bio isključiv da se usvoje njegovi prijedlozi, rekao je Stojanović i naglasio da očekuje da će gradonačelnik prevazići eventualne pritiske svoje i koalicione partije, te da će sjesti sa Koalicijom "Dogovor za Bjeljinu".

-Pred nama je veliki posao, a smatram da nikom nije u interesu da dođe do blokade brojnih projekata i svega onog što je bitno za funkcionisanje grada. DEMOS ponavlja da je u interesu svih da se što prije nastave konstruktivni razgovori. Svima je jasno da imamo legalno izabranog gradonačelnika i to uvažamo i poštujemo, ali je i skupštinska većina legalno izabrana, tako da očekujemo da se i ta činjenica poštuje i uvažava, rekao je Stojanović i dodao da prva sjednica Skupštine nije pokazala bilo šta dobro, ali je pokazatelj kako ne treba da se radi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DR STEVIĆ: Škola za trudnice mnogo olakšava period do i nakon porođaja (video)

U Domu zdravlja Bijeljina počela je, ponovo, sa radom Škola za trudnice sa ciljem da pruži psihofizičku pripremu...

CIK raspisuje lokalne izbore, liste kandidata početkom jula

 U narednim danima, Centralna izborna komisija BiH, vjerovatno u ponedjeljak, 6. maja, donijeće odluku o raspisivanju lokalnih izbora...

Omladina SDS Bijeljina u nedjelju organizuje druženje sa sugrađanima

Omladina SDS-a organizuje druženje sa sugrađanima povodom Vaskrsa, najradosnijeg hrišćanskog praznika u nedjelju, 5. maja sa početkom...

Pokret za Bijeljinu na Veliki petak poslao poruku sugrađanima (foto)

U susret najradosnijem danu Hristovom vaskrsenju, Pokret za Bijeljinu je 3. godinu za redom organizovao podjelu vaskršnjih jaja...