Fudbaleri Engleske igraće u finalu Evropskog prvenstva nakon što su u polufinalu bili bolji od Holandije rezultatom 2:1. Protivnik u finalu iduće nedjelje u Berlinu od 21 čas biće im Španija koja je pobijedila Francusku sa 2:1.

Biće to drugo finale Engleza na EP koji su jedini put do sada igrali na prošlom takmičenju, a finalni meč odigrali su pred svojim navijačima i bili poraženi od Italije dok su s druge strane Holanđani po peti put poraženi u polufinalu (1976, 1992, 2000, 2004.). 

Već u sedmom minutu Holanđani su poveli fenomenalnim golom Čavija Simonsa. On je oduzeo jednu loptu engleskim igračima i krenuo ka golu te snažno pucao sa nekih 18 metara. Loptu nije stigao da izblokira Kajl Voker dok Džordan Pikford nije stigao loptu koja je bila izuzetno snažna. 

Dobru priliku u 14. minutu imali su Englezi. Bukajo Saka bio je izblokiran, lopta je došla do Harija Kejna koji je šutirao preko gola. Englezi su bunili jer su smatrali da je Kejna faulirao Denzel Damfriz pa je sudija gledao snimak sporne situacije da bi nakon toga pokazao na penal. Loptu je uzeo Kejn u 18. minutu i bio precizan iako je golman Holandije Bart Verbrugen pogodio stranu i bio nadomak lopte koja je tik uz stativu ušla u mrežu za izjednačenje. 

Mogli su Englezi do drugog gola u 23. minutu kada je Fil Foden ušao u šesnaesterac, petljao sa loptom koju je nekako uputio ka golu, ali ju je sa same gol linije izbacio Damfris, a tehnologija je pokazala da nije bilo gola. 

Holanđani su uzvratili u 30. minutu. Nakon kornera Simonsa, Damfris je šutirao glavom i pogodio prečku, a lopta otišla u gol aut. Samo dva minuta kasnije Foden he pogodio stativu nakon šuta sa nekih 18 metara, iskosa sa desne strane. 

Sjajan igra iz prvog poluvremena nije viđena na početku drugog. Tek u 65. minutu viđena je prva dobra prilika, a nju su imali Holanđani. Nakon dalekometnog centaršuta iz slobodnog udarca lopta je stigla do Virdžila van Dajka koji je dobro šutirao, ali je Pikford bio na visini zadatka. 

U 78. minutu Simons je bio u dobroj prilici, ali nije dobro zahvatio loptu tako da je Pikford imao lak zadatak. Foden je u 79. minutu proigrao Saku koji je vratio loptu do Vokera, a on je pospremio u mrežu da bi sudija svirao ofsajd pa je gol poništen. 

Tačano na isteku 90. minuta Oli Votkins je šokirao „Vestfalen“. Akcija nije mnogo obaćvala, Kajl Palmer se izborio za loptu i uposlio Votkinsa koji je ušao u igru u 81. minutu umjesto Kejna i loptu poslao kroz noge Stefanu de Vriju dok je Verbrugen nije mogao stići za veliko slavlje Engleza.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име