Ministarstvo odgovorilo Ćosiću: Osam dana rok za primopredaju dužnosti

Datum:

Share post:

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske obavijestilo je novoizabranog gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubišu Ćosića da se primopredaja dužnosti nakon sprovedenih izbora za organizacione jedinice lokalne samouprave obavlja najkasnije u roku od osam dana od dana potvrde mandata.
 
"U Zakonu o lokalnoj samoupravi, odredba člana 47 na jasan način obavezuje kako i kada se mora izvršiti primopredaja dužnosti između gradonačelnika nakon što organ nadležan za sprovođenje izbora potvrdi mandat", naveli su iz Ministarstva u odgovoru na Ćosićev dopis kojim je zatražio mišljenje o primjeni zakonskih odredaba u vezi obavljanja primopredaje dužnosti.

U dopisu Ministarstvu, Ćosić je naveo da je 22. decembra od Centralne izborne komisije (CIK) preuzeo uvjerenje o izboru za gradonačelnika Istočnog Sarajeva, te ukazao na odredbe Zakona o gradu Istočno Sarajevo, kojim se uređuje izbor gradonačelnika.

Iz Ministarstva su naveli da je Ćosić ukazao i na odredbe Zakona o lokalnoj samoupravi i Statuta grada Istočno Sarajevo kojima se uređuje primopredaja, te da je Skupština Grada na sjednici 17. decembra donijela odluku o imenovanju Komisije za primopredaju dužnosti između gradonačelnika.
Na proteklim lokalnim izborima u BiH, koji su održani 15. novembra, građani Istočnog Sarajeva su prvi put direktno birali gradonačelnika, a najviše glasova osvojio je Ćosić, koji je sertifikat preuzeo u utorak, 22. decembra, od kada mu teče mandat.

Međutim, dosadašnjem gradonačelniku Nenadu Vukoviću mandat ističe tek u martu 2021. godine, tako da je on i dalje na čelu ovog grada.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Milovanović predlaže Bojana Savića za predsjednika SNSD Bijeljina (foto)

Najnovija informacija je da će novi predsjednik GrO SNSD Bijeljina biti Bojan Savić. Kako nezvanično saznajemo, sjednica je zakazana...

LOPARE: Donirana kompletna građa za hram u Lipovicama (foto)

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i odbornik u Skupštini opštine Lopare Cvjetko Tomić su donirali...

RAVNA GORA: Sjećanje na stare junake – počast novima

Srbija i Srbi, ma gdje živeli, treba da budu srećni što su, u Drugom svjetskom ratu, imali dva...

DR STEVIĆ: Značaj preventivnih ginekoloških pregleda je ogroman (video)

Doktor Bojan Stević, ginekolog i načelnik ginekologije Doma zdravlja Bijeljina istakao je da je značaj prevencije ogroman. "Značaj prevencije...