BIJELJINA: Održana radionica za zaposlene u vrtiću “Čika Jova Zmaj“ u sklopu projekta “Vrtić je i moje pravo“

Datum:

Share post:

Grad Bijeljina, Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije u saradnji sa JU Dječijim vrtićem „Čika Jova Zmaj“ organizovao je  Radionicu za vaspitače na temu „Značaj Agende 2030 u procesu uspostavljanja inkluzivnog društva“, a u sklopu projekta „Vrtić je i moje pravo“.

Vodeći se principima Agende 2030 i ciljeva održivog razvoja, namjera je da se na području Grada izgradi tolerantna, obrazovana i inkluzivna zajednica sa razvijenom društvenom infrastrukturom, kvalitetnim javnim uslugama i jednakim mogućnostima za sve građane, što je i jedan od strateških ciljeva Grada Bijeljina.

„Agenda 2030 namjenjena je vaspitačima i zaposlenima u vrtiću „Čika Jova Zmaj“ koji su  korisnici projekta „Vrtić je i moje pravo“. Projekat radimo zajedno sa udruženjima građana „Porodični krug“ i  „Otaharin“, a odnosi se na povećanja obuhvata djece u predškolskim ustanovama. Ukoliko ustanovimo pozitivne efekte projekta, nastojaćemo da ubuduće bez programa i bez eksterne finansijske podrške realizujemo ovakav plan u budućnosti tako da sva djeca, i ona čiji roditelji nisu u mogućnosti da priušte predškolski program, pohađaju vrtić uz podršku Gradske uprave“, poručila je Ankica Todorović, šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada Bijeljina.

Realizacijom radionice za 24 zaposlenih u vrtiću na temu „Značaj Agende 2030 u procesu uspostavljanja inkluzivnog društva“ biće podignut nivo svijesti o značaju i lokalizaciji Agende 2030 i ciljeva održivog razvoja, kako bi zaposleni bili animirani da se uključe u aktivnu realizaciju ciljeva kroz svoj rad.  Direktor vrtića „Čika Jova Zmaj“ ističe da je u program „Vrtić je i moje pravo“ uključeno 70 djece sa područja Grada Bijeljina.

„Tridesetoro djece je iz romske populacije, 20 djece iz socijalno ugroženih porodica i 20 djece sa liste čekanja vrtića. Ovo je idealna prilika da povećamo obuhvat djece predškolskog vaspitanja na području Grada za one koji do sada nisu bili u situaciji da borave u vrtiću.  Kroz ovaj projekat, stvorili smo i bolje uslove u vrtiću, dobili smo kuhinju na području MZ Ledinci, kao i didaktički materijal“, rekao je Slaviša Vujanović, direktor JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“.

Projekat „Vrtić je i moje pravo“  podržan je sredstvima Finansijskog  mehanizma za podršku projektima integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj, koji je uspostavljen kroz zajedničku  saradnju Ministarstva finansija RS, Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS, IRB RS, Vlade Švajcarske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH. Ukupna vrijednost projekta iznosi 68.438KM, od čega je donacija 50.644KM, a učešće Grada Bijeljina 17.793KM.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK: PDP su stranci rekli da izađu na izbore po Šmitovom zakonu

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da činjenica da PDP nije učestvovao u izradi Izbornog zakona Republike...

POPOVI – Sembersko selo prepuno zanimljivosti i bogate istorije (foto)

Sembersko selo Popovi, udaljeno je od Bijeljine 8 km. Prema popisu stanovništva iz 1991. godine u njemu je...

U Bijeljini završen šesti turnir projekta “Trofej Odbojkica“ (foto)

-Velika je čast našem klubu, ali i gradu Bijeljini da budemo organizatori jednog od turnira u projektu u...

BIJELJINA: Radnik “lako“ sa Veležom

Igrači novog šampiona Republike Srpske Radnika iz Bijeljine  lako su u meču 32. kola izašli na kraj sa...