Izvršena isplata za sufinansiranje kupovine seoske kuće sa okućnicom po Programu dodjele bespovratnih sredstava na teritoriji Grada Bijeljina za 2023. godinu

-Grad Bijeljina je zvršio isplatu za sufinansiranje kupovine seoske kuće sa okućnicom po Programu dodjele bespovratnih sredstava na teritoriji Grada Bijeljina za 2023. godinu, saopštio je Sreten Vučković načelnik Odjeljenja za poljoprivredu po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine.

Program je osmišljen radi rješavanja stambenog pitanja mladih ljudi, kao i podsticanja mladih da se vrate na selo i bave poljoprivredom, što bi dovelo do smanjenja depopulacije u ruralnim područjima Grada Bijeljina.

-Javni konkurs je raspisan krajem maja 2023. godine i trajao do 01.11.2023. godine, i za vrijeme koliko je javni konkurs trajao pristiglo je 14 prijava, od kojih je 11 ispunjavalo uslove. Ukupan iznos sredstava koji je isplaćen korisnicima je 175.000,00 KM. Sufinansirano je do 50% od ukupnog iznosa ugovora, sa maksimalnim iznosom do 20.000,00 KM, podsjetio je Vučković.

-U pripremi je Program i za ovu godinu, tako da nastavljamo sa javnim konkursom, kako bi što više mladih ljudi ostvarilo ovo pravo, a nadamo se da će u narednom periodu uslijediti pomoć i sa Republičkog nivoa, saopštio je na kraju Vučković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име