Dr Sonja Karadžić – Jovičević: Protiv maskiranja političkih promocija u humanitarni rad po zdravstvenim ustanovama

Veliku pažnju javnosti u Bijeljini je izazvala izjava predsjednika SPS Gorana Selaka prilikom gostovanja u emisiji Oko u Oko portala Dešavanja u Bijeljini kojom prilikom je izjavio da je iznenađen postupkom rukovodstva Opšte bolnice Bijeljina… da je to jedina bolnica koja nije podržala akciju SPS u Republici Srpskoj, nastavljajući da, kada se završi aktivnost, će se predsjednica Aktiva žena (op.a. Jelena Rodić) oglasiti po tom pitanju – da jedino Bolnica Bijeljina nije podržala akciju da Forum žena SPS-a donira porodilje.

Tim povodom na svom Tviter nalogu se oglasila i dr Sonja Karadžić-Jovičević.

„Protivnik sam političkih promocija u zdravstvenim i obrazovnim ustanovama, posebno kada su maskirane u humanitarni rad. To ne pomaže nikome. Nije ni etički, ni moralno. Naprotiv, i od humanitarnog i od političkog rada pravi jeftinu rabotu. Ta „briga“ samo u parnim, izbornim godinama osjetljive kategorije izlaže zloupotrebi i poniženju“, izjavila je za portal Dešavanja u Bijeljini dr Sonja Karadžić-Jovičević.

SELAK, SPS: Bolnica u Bijeljini jedina nije podržala našu akciju za porodilje (video)

Dr Sonja Karadžić-Jovičević je, dalje, istakla da postoje propisana mjesta i primjereni, bezbjedni načini da se pomogne, bez medijske pompe i foto-sesija koje su, izgleda, stvarni razlog i cilj.

Dalje, dr Sonja Karadžić-Jovičević napominje da ima mnogo načina, ali da samoreklama ili tužakanje u javnosti nisu nijedan od njih.

RODIĆ, SPS: Više od mjesec dana smo čekali odgovor bijeljinske Bolnice i NISMO ga dobili (foto)

’’Tamo gdje izostanu dobra namjera i zdrav razum, menadžmenti JZU moraju izbjeći zloupotrebe i spriječiti da se od zdravstvenih radnika i pacijenata pravi moneta za politička prepucavanja, a od pelena i druge pomoći izborni materijal“, zaključila je dr Sonja Karadžić-Jovičević.

Bijeljinska bolnica demantuje Selaka (foto)

Na zvanični mejl portala Dešavanja u Bijeljini  je stigao i dopis SPS upućen prethodno bijeljinskoj Bolnici.

“Stav JZU Bolnica ”Sveti Vračevi” u Bijeljini uvijek je bio dosljedan i isti za sve političke partije – sve donacije su dobrodošle, ali bez kamera i stranačkih promocija, jer im nije mjesto u zdravstvenim ustanovama. To smo rekli i predstavnicama SPS-a koje su nas kontaktirale, želeći da sprovedu javnu medijsku i partijsku akciju u našoj bolnici. Takve promocije se vrše u mjesnim odborima i na stranačkim skupovima, a ne među pacijentima koji trebaju mir“, poručili su iz bijeljinske Bolnice.

Dešavanja u Bieljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име