UBIJEN Zoran Vukojević, zvani Vuk

Datum:

Share post:

Na današnji dan 2. juna 1955. godine jugoslovenski i sovjetski lideri Josip Broz i Nikita Hruščov potpisali Beogradsku deklaraciju kojom su normalizovani odnosi Jugoslavije i SSSR, narušeni rezolucijom Informbiroa iz 1948. godine.

Dvije zemlje su izrazile privrženost principima miroljubive koegzistencije i razvijanju svestrane saradnje na ravnopravnim osnovama.

SSSR sa satelita u orbiti Zemlje 1983. godine lansirao novu vasionsku sondu za istraživanje planete Venere.

 
Film iz Republike Srpske „Krst-ić“ 1996. godine osvojio je prvu nagradu u kategoriji dokumentarnih filmova na 5. festivalu „Zlatni vitez“ u bjeloruskom gradu Minsku. Film je režirao Dragan Elčić, scenarista je bio Rade Simović, a producent „Srna-fest“ sa Pala.

Na današnji dan 1998. godine na putu Dečani – Đakovica šiptarski teroristi su vatrom iz automata, mitraljeza, ručnih bacača i minobacača napali kolonu vozila, koja je prevozila hranu za ugroženo stanovništvo đakovičkog kraja.

SRJ i Makedonija 2001. godine potpisale vojni sporazum o pojačanju bezjednosti duž zajedičke granice i omogućavanju Skoplja da kupuje oružje od Beograda.

Na današnji dan 2004. godine stupio na snagu Sporazum o sukcesiji bivše SFRJ.

U Beogradu 2006. godine ubijen Zoran Vukojević, zvani Vuk, svjedok-saradnik na suđenju optuženima za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Ugljevički načelnik na svečanosti u Loparama poručio Majevičanima: Kao i do sada da čvrsto čuvate vjeru pravoslavnu i ime Srbinovo!

Ugljevički načelnik na svečanosti u Loparama poručio Majevičanima: Kao i do sada da čvrsto čuvate vjeru pravoslavnu i...

OPŠTINA LOPARE: Na svečanoj sjednici uručena priznanja za doprinos razvoju opštine (foto)

U Loparama je, povodom Dana i krsne slave opštine - Đurđevdana održana svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj...

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE RS: Isplaćeno preko 5 miliona KM za podsticaje

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske posredstvom Agencije za agrarna plaćanja isplatilo je danas 5.144.307 KM za...

„Sajam knjiga i cvijeća“ u Šamcu

Ovogodišnji "Sajam knjiga i cvijeća" biće održan u petak, 17. maja 2024. godine sa početkom u 10.00 časova,...