Strateški koncept „Green Bijeljina“ – Ozelenimo Bijeljinu zajedno!

Gradski Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije je u saradnji sa Odjeljenjem za stambeno-komunane poslove i zaštitu životne sredine Grada Bijeljina, u sklopu strateškog koncepta „Green Bijeljina“ u decembru 2023. godine nabavio ukupno 61 klupu i 12 kanti za otpatke – 56 klupa je postavljeno u Gradski park Bijeljina čime je Gradski park oplemenjen i uljepšan. Svake godine izvrši se zamjena dijela starih klupa te je sa ovom nabavkom ostalo jako malo klupa koje treba da budu zamijenjene.

Pored Gradskog parka donirane su klupe i u JU OŠ „Vuk Karadžić“ Bijeljina (5 klupa i 4 kante) čime je i ova gradska škola dobila oplemenjen izgled školskog dvorišta i prostor za boravak učenika napolju.

Od 2021. godine Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije je u sklopu pomenute kampanje donirao ukupno 62 klupe i 13 kanti osnovnim školama sa područja Grada Bijeljina (35 klupa – Gradski park; 24 klupa – osnovne škole), 1.887 sadnica osnovnim i srednjim školama, vrtićima i zajednicama etažnih vlasnika sa područja grada Bijeljina kao i 56 parking postolja za bicikle (280 mjesta za bicikle).

Na ovaj način malim koracima oplemenjujemo grad u kom živimo i činimo ga ljepšim mjestom za sve nas.

Pozivamo sve javne ustanove, nevladine organizacije, kao i privatni sektor da uzmu učešće u dugoročnoj kampanji „Green BijeljINa“ i da zajedno sa nama stvaraju jedno ljepše i zdravije okruženje za sve građane. 

Sve dodatne informacije možete da dobijete na brojeve telefona 055/233-169 ili putem e-maila: bijeljina.development@gmail.com.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име