Danas se UKIDAJU karantini u Srpskoj

Datum:

Share post:

Štab za vanredne situacije Republike Srpske donio je juče odluku da se van snage stavi ranija odluka o karantinima pri graničnim prelazima i lokalnim karantinima.

 
 
 
 
 
Kako je juče potvrdio ministar zdravlja RS Alen Šeranić, to znači da će danas u 6 časova lokalne zajednice imati obavezu da raspuste lokalne karantine i upute osobe na kućnu izolaciju do 14 dana. 
 

"Odnosno, ako je neko bio u karantinu pet dana, u kućnoj izolaciji će provesti još devet dana", rekao je juče Šeranić.

Dodao je da svaka osoba iz karantina neće biti testirana, već se upućuje u kućnu izolaciju, a u slučaju pojave simptoma, odmah se javlja porodičnom doktoru.

"Isto će biti predviđeno za sve koji ulaze u Republiku Srpsku u skladu sa rješenjem, o kućnoj izolaciji", rekao je Šeranić.

Podsjetimo, van snage stavljen je i zaključak Republičkog štaba o okupljanju maksimalno tri osobe, sada je taj broj maksimalno 50. Još uvijek nije dozvoljeno masovno ukupljanje na javnom prostoru.

"Moraju se i dalje držati sve lične preventivne mjere, nošenje maski, rukavica u zatvorenom javnom prostoru te držanje distance, minimalne udaljenosti od dva metra", rekao je Šeranić.

Ministar zdravlja RS je takođe odlučeno da Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Ministarstvo za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo sa Institutom za javno zdravstvo i zdravstvenim ustanovama naprave plan testiranja učenika i studenata koji se školuju u inostranstvu.

Šeranić je rekao da ostaje na snazi mjera da konobari pri radu u baštama ugostiteljskih objekata moraju da nose zaštitne maske, te da je ne smiju nositi spuštene ispod brade.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: nezavisne.com

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Istorijski uspjeh matematičara iz BiH, iz Bugarske donijeli pet medalja

Mladi matematičari iz Bosne i Hercegovine zablistali su u Bugarskoj, na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi (BMO 2024), jednom od...

Dodik čestitao Vučeviću: Radujem se saradnji, jer je iskreni prijatelj Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Milošu Vučeviću na izboru za predsjednika Vlade Srbije. - Čestitam Vučeviću izbor...

Selak uputio čestitku premijeru Srbije Milošu Vučeviću

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku Vlade Republike Srbije Milošu Vučeviću, kojem je...

Skupština izglasala novu Vladu Srbije

Skupština Srbije izabrala je novu Vladu Srbije na čelu sa predsjednikom Milošem Vučevićem. Za novu vladu glasalo je 152...