BIJELJINA: Za uništavanje komaraca 350.000 KM iz gradskog budžeta

Datum:

Share post:

Savić je rekao da već postoji izvođač i da će larvicidni tretman komaraca početi čim se stabilizuju vremenske prilike.

Neće biti kašnjenja sa tretmanom komaraca na području Semberije, za šta je u gradskom budžetu namijenjeno 350.000 KM, rekao je načelnik bijeljinskog Odjeljenja za privredu Dejan Savić.

Prema Savićevim riječima, dezinsekcija počinje na kritičnim mjestima za razvoj komaraca kao što su obale Drine i Save, kao i stajaće vode kanala, jezera i močvara u Semberiji.

Prošle godine je potpisan sporazum za vršenje usluga dezinsekcije na području Bijeljine na period od tri godine, vrijedan milion KM.

U gradskom Odjeljenju za privredu su naveli da je ponovo raspisana javna nabavka za vršenje usluge deratizacije, nakon što se niko nije javio na prvi poziv.

U skladu sa Zakonom o zaštiti zdravlja stanovništva Republike Srpske deratizacija treba da se obavi dva puta godišnje, a za proljetnu i jesenju deratizaciju na području Semberije iz gradskog budžeta biće izdvojeno 50.000 KM.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUKOVIĆ: Očekujemo pobjedu Ljubiše Petrovića – PDP bitan politički faktor u Bijeljini (foto)

Glavni odbor PDP je na juče (subota, 17. maj 2024.) održanoj sjednici u Bijeljini donio Odluku o izlasku...

II Simpozijum o aritmijama od 24. do 26. maja u Bijeljini

II Simpozijum o aritmijama koga organizuje Udruženje kardiologa Republike Srpske, odžaće se 24.05.do 26.05.2024. godine u Hotelu „Drina“...

KOŠARAC: Šmitu je neophodna medicinska dijagnoza, krajnje je vrijeme da se ovom pacijentu ukaže pomoć

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da je Kristijanu Šmitu neophodna medicinska dijagnoza, te da je...

SAVIĆ: Borce više boli nepravda u društvu od materijalnog položaja – obilježana 32. godišnjica Druge majevičke brigade (foto)

U Priboju kod Lopara danas je obilježana 32. godišnjica od osnivanja Druge majevičke lake pješadijske brigade. Ispred spomenika poginulim...