Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović sa svojim saradnicima razgovara je danas sa predstavnicima privatnih vrtića te javnost o istom obavijestio putem svog zvaničnog FB naloga a post prenosimo u cjelosti:

Danas smo razgovarali sa predstavnicima privatnih vrtića kako bismo se informisali o trenutnom funkcionisanju istih a sve u cilju iznalaženja dodatnih načina za finansijsku podršku kako za same privatne vrtiće/predškolske ustanove tako i za roditelje.

Ovom prilikom smo formirali Radnu grupu koju čine četiri predstavnika privatnih vrtića i predstavnici našeg Odjeljenja za društvene djelatnosti. Radna grupa će imati za cilj da ustanovi sve potencijalne mjere podrške za rad privatnim vrtićima od strane Grada ali i da ustanovi kriterijume za podršku.

Iskoristiću priliku i da pomenem da naši “dušebrižnici” su se ovih dana utrkivali da preko portala šire paniku među roditeljima vezano sa kašnjenjem isplata subvencija za boravak djece u privatnim vrtićima.

Roditelji djece koja borave u privatnim vrtićima u Gradu Bijeljina zabrinuti zbog kašnjenja isplata subvencija

Zarad istine i javnosti, a prvenstveno radi informisanja naših roditelja, ponavljam da će sve i jedna subvencija biti isplaćena, aktuelno kasnimo sa isplatom zbog povećanja procenta subvencionisanja sa 20 na 30%. Dakle za mjesece septembar, oktobar, novembar i decembar, subvencije će biti isplaćene u 30% iznosu/učešću od strane Grada i biće isplaćene odmah nakon rebalansa budžeta, što znači kraj decembra ili u januaru 2024.godine.

GRADONAČELNIK PETROVIĆ: Subvencija za boravak djece u privatnim vrtićima biće isplaćene po sprovedenoj proceduri za rebalans budžeta

Na ovome se nećemo zaustaviti, za sljedeću godinu idemo sa dodatnim povećanjem iznosa subvencija do izjednačavanja cijene boravka djece u državnim i privatnim vrtićima.

Ideal ka kojem težimo je besplatan boravak djece u svim vrtićima, a ka tome možemo ići tek kada ne budemo više imali liste čekanja za upis djece u vrtić.

Nacrt rebalnsa budžeta za 2023. godinu i nacrt budžeta za 2024. godinu još nisu dostavljeni u skupštinsku proceduru – probijeni svi zakonski rokovi

Grad Bijeljina je samo u ovoj godini iz svojih budžetskih sredstava izdvojio preko 3.200.000 /tri miliona i dvesta hiljada/ konvertibilnih maraka za vaspitno-obrazovni sektor i to, prije svega, za subvencije đačkih karata, subvencije boravaka djece u privatnim vrtićima, renoviranje i opremanje školskih objekata, kupovinu udžbenika i školskog pribora. Za nas je ovo kapitalna investicija i to višemilionska! Iz republičkog budžeta dobili smo jednu veliku NULU, nisu našli za shodno da ulože novac u obnovu makar samo jedne osnovne škole!

Mnogi ovu kapitalnu investiciju ne prepoznaju, drugi je ne priznaju ali mi odlično znamo šta radimo, iako od ova tri miliona iza nas neće ostati zidine, ostaće nešto jače i čvršće, ostaće ono što je zalog za budućnost i na čemu se grade osnovi temelja zdravog društva.

Dragi roditelji, znamo da u ovo vrijeme nije lako biti roditelj i zato Grad čini maksimalne napore da vam, u okviru svojih nadležnosti, olakša roditeljstvo.

Draga djeco, vi zaslužujete da rastete u zdravom i veselom okruženju, da vaši roditelji ne moraju da misle kako sastaviti kraj s krajem, a da u vrtiće idete sa osmjehom.

Hvala svima koji su se odazvali današnjem sastanku, jer samo dogovorom i saradnjom možemo napraviti istinski napredak i obezbijediti boljitak za našu djecu, roditelje, za našu Bijeljinu!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име