DEJAN SAVIĆ: U Bijeljini 80 preduzetnika PRESTALO sa obavljanjem djelatnosti

Datum:

Share post:

Ugostiteljski objekti, kafići, butici, frizerski i kozmetički saloni, agencije, kladionice, zanatske radnje su trenutno privremeno zatvorene.

Koliko će ta privremenost koštati svakog od bijeljinskih preduzetnika i društvo u cjelini, teško je u ovom trenutku izračunati, jer se epidemiji još uvijek ne nazire kraj.


U Odjeljenju za privredu Gradske uprave Bijeljina, izdato je 80 rješenja o privremenom prestanku obavljanja djelatnosti.

„Ta brojka, ukoliko se ova neizvjesnost oko širenja i opasnosti od virusa korona ubrzo ne zaustavi, neće se zadržati na pomenutoj cifri. Vjerovatno će biti još preduzetnika koji će neminovno morati zatvoriti svoje preduzetničke radnje da bi izbjegli finanasijske i poreske obaveze koje će ih poslije dočekati“, kaže načelnik Odjeljenja Dejan Savić, ističući da u sektoru usluga trenutno rade samo oni koji ne ostvaruju neposredan kontakt sa klijentima.

Da bi se ta činjenica utvrdila, na muci su i inspektori koji svakodnevno češljaju teren i kontrolišu rad objekata koji su još uvijek otvoreni.

Većina onih koji trenutno sjede i čekaju u kućnoj izolaciji, ipak, svoje zdravlje, zdravlje svojih članova porodice i radnika koji rade u njihovim preduzetničkim radnjama stavili su na prvo mjesto i dali su mu apsolutni prioritet.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Idu li 52 fudbalska kluba u Semberiji “pod suspenziju“? (foto)

Da li će 52 fudbalska (od Premijer lige do najniže lige) kao i 20-ak Omladinskih selekcija u Semberiji...

SVEŠTENIK MIRAN: Crkva nikada nije bila protiv proslavljanja državnih praznika – na vjernicima je da odluče kako će proslaviti 1. maj (video)

U toku su praznici, u toku je Stradalna nedelja, sutra je 1. maj, pa smo željeli da porazgovaramo...

Omladinci RSS posadili breze u okviru akcije „April – mjesec čistoće“ (foto)

Republička omladina Srpske donirala je i posadila breze u okviru akcije Gradske uprave grada Bijeljina „April – mjesec...

PETROVIĆ: Danas isplata subvencija za đačke karte za srednjoškolce i za osnovce

Ljubiša Petrović gradonačelnik Bijeljine je saopštio putem svog zvaničnog FB naloga da danas (utorak, 30. april 2024.) počinjeisplata...