Fondacija „Progressus“ počela je s terenskom kontrolom realizovanih nabavki u okviru prvog kruga Progama podrške Vlade Mađarske poljoprivrednicima u Republici Srpskoj i Brčko distriktu BTP-22. Predstavnici Fondacije danas su obišli pojedina poljoprivredna gazdinstva u Prnjavoru, Modriči i Šamcu, a terenske kontrole biće intenzivno nastavljene u sljedećim sedmicama.

Fondacija poziva poljoprivrednike da budu dostupni za terensku kontrolu kako bi na ovaj način potvrdili realizaciju nabavke i poštovanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru prvog kruga Programa podrške BTP-22.

Fondacija će u prvoj fazi terenskih kontrola posjetiti korisnike sredstava koji su dostavili ispravan Završni izvještaj o realizaciji nabavke, dok će u sljedećoj fazi biti kontrolisani i poljoprivrednici koji nisu do kraja ispunili obavezu dostavljanja ili ispravki i dopuna Završnog izvještaja na zahtjev Fondacije. Kršenje obaveze dostavljanja poptunog Završnog izvještaja znači ozbiljno kršenje Ugovora iz tačke 5.5 Ugovora s korisnicima i povlači pravo Fondacije za jednostrani raskid Ugovora i pravne posljedice vraćanja kompletnog iznosa Bespovratnih sredstava propisanog u tački 5.6 Ugovora.

Svim poljoprivrednicima na dan kada Fondacija odobri Završni izvještaj počinje da traje trogodišnji period održavanja projekta. Fondacija prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava ima mogućnost da provede terensku kontrolu u bilo kojem trenutku realizacije nabavke i perioda održavanja. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име