Juče (petak, 17. novembar 2023. godine) u 13.00 časova je održana sjednica Nadzornog odbora JP „Gradska toplana“ Bijeljina.

Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini sjednica Nadzornog odbora bijeljinske Toplane je bila izuzetno “burna i “topla““ po mnogim pitanjima.

Dušan Ilić je ostao i dalje u statusu v.d. direktora JP “Gradska toplana“ Bijeljina ali na samo ’’do 30 dana’’, što je jako simptomatično jer je poznato da se takvi statusi  i produženja mandata daju u roku trajanja ’’do 90 dana’’….

Kako saznajemo sve je bilo “spakovano“ da Ilić bude smijenjen sa mjesta v.d. direktora Toplane u Bijeljini, ali neposredno prije početka sjednice Nadzornog odbora… SMS poruka…“neka ostane još 30 dana“, je Ilića ostavila u fotelji direktora Toplane.

“Ponižavajuće ili ne….!? SMS poruke stižu..ali subvencije NE“!?, pita se…

“Nije problem smjena, nego koga postaviti“, kaže sagovornik Dešavanja u Bijeljini koji je upućen u situaciju bijeljinske Toplane, napominjući da je “ovlašćenje za potpis“ nuđeno i pojedinim zaposlenim radnicima koji su isto odbili, te da Nadzorni odbor nije imao kadrovsko rješenje.

Napomenimo da je Ilić na dužnost  v.d. direktora bijeljinske Toplane imenovan u maju ove godine.

Dušan Ilić novi v.d. direktora JP „Gradska toplana“ Bijeljina

Odobrenje, odnosno nalog za smjenu Dušana Ilića sa mjesta v.d. direktora bijeljinske Toplane je dao kako nezvanično saznaju Dešavanja u Bijeljini i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Pokušali smo kontaktirati i gradonačelnika Bijeljine Ljubišu Petrovića ali nije odgovarao na telefonske pozive i poruke našeg portala, kao ni Dušan Ilić.

ILIĆ: Neophodno povećanje cijene grijanja kako bi Gradska toplana opstala (video)

Nadzorni odbor “Toplane“ je imao niz zamjerki na načinu rokovođenja ovim preduzećem, a na samon početku sjednice rasprava se otvorila i oko nagomilanih troškova koji ne odgovaraju stvarnim poslovnim potrebama preduzeća.

Takođe, kako saznaju Dešavanja u Bijeljini, Iliću se zamjeri i na nepreduzimanju nikakvih radnji i postupaka nakon što su usled nevremena pootpadali zaštitni limovi iznad kotlovnice te je nastala “poplava“ u kotlovskom postrojenju i već 20-ak dana se ništa ne radi na saniciji iste, a otkriveno je i skladište uglja koje kisne.

“U gradskoj Toplani plate kasne a troškovi reprezentacije na račun preduzeća stižu svakodnevno“, kaže sagovornik koji je upućen u desavanja u bijeljinskoj Toplani, a što je bila još jedna primjedba Nadzornog odbora.

Takođe jedna od zamjerki koja se stavlja Iliću na teret je i zapošljavanje novih radnika kao i neselektivno davanje stimulacija zaposlenim radnicima bez ikakvih kriterijuma i stvarnih zasluga čime se dodatno opteretio budžet preduzeća.

Nadzorni odbor Toplane je stavio van snage Odluku direktora Ilića o dodijeljenoj stimulaciji svim radnicima u iznosu od 10%, osim za “neke podobne radnike“ ističe naš sagovornik.

Još uvijek nije poznato “zašto“ je na samo 30 dana produžen v.d. status direktora u Toplani Dušanu Iliću koji je inače i prije obavljao dužnost direktora u ovom preduzeću.

Možda više informacija bude poznato narednih dana…

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име