BIJELJINA: Dodijeljena priznanja “Zaslužna žena“ Grada Bijeljina za 2019. godinu

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, danas je povodom Međunarodnog dana žena, uručio priznanja „Zaslužna žena“ Grada Bijeljina za 2019. godinu Dubravki Živković Ostojić, Jelici Kokotović i Šemsi Izić.

„Pet godina je prošlo kako smo ustanovili dodjelu priznanja „Zaslužna žena“ za ženski doprinos razvoju i promociji Grada, kao i za unapređenje ravnopravnosti polova. I ove godine dodjeljujemo tri nagrade, na osnovu odluke Komisije za ravnopravnost polova Skupštine Grada Bijeljina. Pored njih, imamo i četvrto specijalno priznanje koje dodjeljujemo posthumno, a to je priznanje Gordani Stupar za dugogodišnji humanitarni rad i uspješno rukovođenje Udruženjem žena oboljelih od raka dojke „Gea“ u Bijeljini“, rekao je Mićić.

Osmomartovsko priznanje Šemsi Izić dodjeljuje se za izuzetan doprinos u projektovanju javnih i privatnih građevinskih objekata u gradu i za humanitarni rad. Jelica Kokotović, dobila je priznanje za izuzetan doprinos u sprečavanju i suzbijanju nasilja u porodici i maloljetničke delikvencije, a Dubravka Živković Ostojić, za višedecenijski doprinos poboljšanju položaja gluvih i nagluvih osoba u regiji.

„Meni je ova nagrada zaista velika satisfakcija i velika mi je čast što sam je dobila. Ovim putem bih da se zahvalim Džender centru Vlade RS, Komisiji za ravnopravnost polova i fondaciji „Lara“ koja je prepoznala moj dugogodišnji rad u oblasti nasilja u porodici, odnosno sprečavanju nasilja u porodici. Nasilje ne uništava samo jednu porodicu, već urušava kompletno društvo i zbog toga o toj temi treba da se priča i da postoji multisektorska saradnja, a u Bijeljini imamo dobru saradnju svih institucija“, rekla je Jelica Kokotović, inspektor u sektoru kriminalističke policije Policijske uprave Bijeljina.

Četvrto priznanje, posthumno je dodijeljeno Gordani Stupar, a primile su ga njene kćerke Vanja i Sanja Stupar. Gordanina kćerka, Vanja Stupar, iskoristila je priliku da se zahvali za ovo priznanje i da podsjeti na ciljeve Udruženja „Gea“, ali i da uputi poruku podrške svim članicama Udruženja da znaju u svojoj borbi nisu same, da treba da istraju u onome u čemu se Gordana svim silama borila.

Gradonačelnik Bijeljine iskoristio je priliku da svim sugrađankama čestita praznik Osmi mart i da napomene da se ova nagrada dodjeljuje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUKOVIĆ: Očekujemo da na lokalnim izborima, zbog svih propalih zakona i zaključaka, SNSD bude kažnjen

Glavni odbor PDP je na danas održanoj sjednici u Bijeljini donio Odluku o izlasku na Lokalne izbore, Nenad...

Ministar Minić na otvaranju 91. Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu (foto)

Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu je otvoren danas. Ova manifestacija  ove godine okuplja više od 1.200 izlagača iz...

Srbija uputila snažan poziv svim zemljama svijeta da glasaju PROTIV REZOLUCIJE o Srebrenici

Republika Srbija uputila je snažan poziv svim državama članicama UN da glasaju protiv rezolucije o Srebrenici, koja već...

DODIK: “Odnosi Banjaluke i Sarajeva možda na najgorem nivou – sa Bećirovićem se ne može otvoriti dijalog“

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović iznosi laži na račun...