Promocija nove knjige pripovjedaka „Dukati Paje Zlojutra“ Tihomira Nestorovića, povodom „Višnjićevih dana“, održaće se u NB „Filip Višnjić“ u Bijeljini 3. novembra sa početkom u 19.00 časova.

O knjizi će govoriti Dr Radovan Kalaić, književnik i istoriograf iz Beograda i profesor Stojanka Đokić, književnik iz Bijeljine.

Gosti će biti bijeljinske poetese Nikoleta Petrović, Radmila Đokić i Stojanka Đokić.

Najnovija zbirka proze Tihomira Nestorovića „Dukati Paje Zlojutra“ jeste, kao i svako njegovo do sada objavljeno djelo (priče, pripovijetke, romani, novelete, reportaže i zapisi) ram za zavičajnu sliku svekolikog života u ravnici izumeđu dvije velike rijeke, između Save i Drine, ali i iz njoj susjednih krajeva – zvorničkog Podrinja, Mačave i Srema, te sa obronaka planina Majevice, Gučeva, Cera i Fruške gore, jer ovog autora posebno interesuju ljudi ponikli na tom prostoru u kome se susreću različiti svijetovi. Taj svojevrsni, neobični i vjekovni susret Istoka, Zapada, Sjevera i Juga, nije njihov sudar, sukob, trvenje ili potiranje, nego skladan spoj kultura, jezika, običaja i načina življenja raznih naroda u slivovima rijeka Dunava, Save i Drine, sa obala Crnog mora, te ispod i sa mnogih panonskih i balkanskih planina.

Tihomiru Nestoroviću, kao piscu koji preslikava život u literaturu, takvo bogom dato podneblje omogućava da ljude, pejzaže, nebo, vodu, ptice, vjetar, jutra, sutone i omaju koju na rijeci stvaraju veliki točkovi lađa, vjerno pretoči u prozu da sve to i još štošta drugo, prikaže čitaocu i da mu tako uputi poruku sa duboko humanom idejom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име