PORODIO SUPRUGU U KUPATILU: Sveštenik je ZASUKAO RUKAVE i rekao ''pomozi Bože'' (foto)

Datum:

Share post:

“Ajde Gospode, pomozi, Majko Božija i svi sveti”, bile su riječi koje je paroh Dalibor Stefanović iz Leskovca izgovorio sebi u bradu kada je iznenada počeo porođaj njegove supruge Tamare, šesti po redu za deset godina.

Molitva je pomogla. Dalibor je bio odličan u ulozi babice i svoju djevojčicu Fotinu dočekao je sa čistim peškirom u rukama, klečeći u kupatilu.

Pupčanu vrpcu presjekla je doktorka iz hitne pomoći, koju je pola sata ranije pozvao kada su počeli trudovi.

– Nije bilo mnogo vremena za razmišljanje – počinje priču zadovoljni otac.

 – Od odraslih samo smo nas dvoje bili u kući. Pomolio sam se, zasukao rukave, oprao ruke i uzeo čist i ispeglan peškir i krenuo da porađam.

Nije se kaže, uplašio iako nikada prije toga nije prisustvovao porođaju.

– Znao sam da je Bog sa nama, a u svemu mi je pomogla Tamara jer je sarađivala i brzo se porodila. Kada je izašla glavica znao sam da je sve u redu. Uzeo sam bebu, udario je po leđa i čuo sam plač. Mojoj sreći nije bilo kraja! Tada su mi malo ruke zadrhtale. Oprao sam joj samo lice i u tom momentu je ušla ekipa hitne pomoći, presjekli su pupčanu vrpcu, oprali bebu i otišli smo u porodilište – priča paroh Dalibor, koji je juče oko pola sedam obavio porođaj, a danas se latio svakodnevnih službenih obaveza, spremajući se istovremeno da prekosutra krene za Tunis.

Tamara kaže da je i nju iznenadila brzina i da je imala samo mali strah jer su bolovi došli iznenada i bili veoma jaki.

– Termin porođaja je bio za sedam do osam dana, zato su me trudovi iznenadili. Ušla sam u kupatilo da se sredim i da sačekam hitnu pomoć, ali beba nije htjela da čeka pa se sve odvijalo u kupatilu. Početni strah je brzo nestao kada sam vidjela smireno lice mog supruga, smogla sam snage i opustila se. Nisam zaboravila kako se pravilno diše i kako se gura beba, pa je sve obavljeno veoma brzo – priča Tamara dok odmara na Odeljenju akušerstva u porodilištu Opšte bolnice Leskovac.

Babice kažu da su joj dale apartman, da odmori poslije stresnog porođaja.

– Mada, ona je carica. Sat vremena poslije porođaja ustala je, sredila se i čavrljalja s nama s osmjehom na licu. Izgleda toliko lijepo i mlado kao da nije ni rađala. Sve nas je oduševila – priča babica Pavlina Stojanović sa 27 godina radnog staža,.

Razlika po dvije godine

Stefanovići sada imaju dva sina, od kojih je Simeon sa 9 godina najstariji i četiri kćeri. Posle Simeona rodila se Hristijana, pa Justin, Marija, Krstinja i sada Fotina. Bebici su dali ovo neobično ime po Svetom Fotinu jer se rodila na taj vjerski praznik.

– Sva djeca na svijet su dolazila na po dvije godine, samo smo sa Fotinom napravili pauzu od tri godine. Mi ništa nismo planirali ni u prošlosti, a nećemo ni u budućnosti. Sve je božja volja kome se molimo da nam djeca budu zdrava – priča mlada majka, inače diplomirani psiholog.

Tamara je rođena u Žedniku kraj Subotice, a sa Daliborom iz Leskovca je spojila duhovna muzika na horskim gostovanjima, potom i to što oboje vole tradicionalni način života.

Dalibor je službovao u Bošnjacu kod Lebana, a već tri godine je paroh u Leskovcu i jedan je od najomiljenijih i najcenjenijih popova u leskovačkom kraju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: jugmedia.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...