Dom zdravlja Bijeljina u saradnji sa organizacijom Inner wheel klub Bijeljina juče, 18.10.2023. godine je u okviru obilježavanja Mjeseca borbe protiv karcinoma dojke organizovao preventivne palpatorne preglede članica ove organizacije u našoj ustanovi i razgovor sa našim ljekarima o načinima na koji mogu zaštiti svoje zdravlje.

Akcija je nastavljena na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića podjelom edukativnog materijala građanima na kojem su mogli da se upoznaju o važnosti i pravilnom načinu izvođenja samopregleda dojki.

Takođe, građanima su dijeljeni roze baloni sa porukama podrške, podizanja svijesti o učestalosti karcinoma dojke, i važnosti redovnih preventivnih pregleda.

U ime Doma zdravlja Bijeljina medijima se obratio dr Bojan Stević koji je pohvalio članice Inner wheel kluba Bijeljina, koje su svojim primjerom ukazale na značaj redovnih pregleda, napominjući da je karcinom dojke najučestalije maligno oboljenje kod žena, ali i da je u preko 90% slučajeva potpuno izliječiv ukoliiko se otkrije u ranoj fazi.

Takođe, medijima se obratila i predsjednica udruženja Inner wheel klub Bijeljina, Vesna Arsenović naglasivši da ovom akcijom žele da skrene pažnju na veliki broj oboljelih od karcinoma dojke, kao i da žele da probude svijest o značaju prevencije, ranog otkrivanja i pravovremenog liječenja oboljelih osoba.

Akcija obilježavanja završena je simboličnim puštanjem roze balona u vazduh, u znak sjećanja na sve žene koje su izgubile život u borbi sa ovom opakom bolešću.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име