“DANI KOMEDIJE“ u Bijeljini od 23. do 27. marta

Datum:

Share post:

Na tradicionalnom pozorišnom festivalu „Dani komedije“ koji će se održati od 23. do 27. marta, nastupiće četiri pozorišta iz Srbije i Narodno pozorište Republike Srpske.

Festival će otvoriti predstava „Noćna straža“, pozorišta „Atelje 212“ iz Beograda za koju tekst potpisuje Fedor Šili, a režiju Boris Lješević. U predstavi igraju Gorica Popović, Gordan Kičić, Tamara Dragičević, Jelena Đokić, Nenad Ćirić, Jelena Stupljanin, Stefan Bundalo, Uroš Jakovljević i Jelena Petrović.

Drugog dana festivala pozorište „Jugoart“ će se predstaviti predstavom „Šta ćemo sad?“, po režiji Erola Kadića, gdje igraju Sofija Juričanin i Ivan Đorđević.
 
Trećeg dana, predstavu „Naši dani izvešće Narodno pozorište Republike Srpske. Tekst za ovu predstavu je pisao Željko Stjepanović, a režiju potpisuje Jug Radivojević.

Osim Miljka Brđanina, Danila Kerkeza, Nataše Perić, Gorana Jokića i Vedrana Mačkovića, banjalučku postavu glumaca čine i Ljubiša Savanović, Bojan Kolopić, Rok Radiša, Radenka Ševo, Željko Erkić, Ognjen Kopuz, Dragoslav Medojević, Vladimir Đorđević, Maja Vujanović i Nikola Erceg.

Četvrto veče, Bijeljinci će moći da uživaju u predstavi „Šampioni“, beogradskog pozorišta „Kart blanš“, u režiji Marka Misirače, a izvešće je Milan Mihilović, Marko Stepanović, Petar Mihailović, Miljan Prljeta i Branko Janković.
 
Ovogodišnje „Dane komedije“ zatvoriće predstava beogradskog „Zvezdara teatra“ „Hipnoza jedne ljubavi“. Predstava je urađena po tekstu i režiji Dušana Kovačevića, u kojoj igraju Slobodan Boda Ninković, Anica Dobra, Dragan Petrović, Mina Sovtić, Ivan Mihailović, Uroš Jakovljević.
 
Sve predstave biće izvođene od 20.00 časova u Centru za kulturu „Semberija“, karte će biti u prodaji od sredine februara, za prvu i posljednju predstavu festivala cijena ulaznice je 20 KM, za ostale dane 15 KM.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...

Episkop Fotije: NEKA BUDE VOLJA TVOJA (Veliki Četvrtak)

Na Sveti i Veliki Četvrtak sveti oci, koji su dobro uredili preuzeto od svetih apostola, svetih i Božanskih...