PLAĆANJE NERADA: NSRS odlučuje o ukidanju "bijelog hljeba"

Datum:

Share post:

Ukidanje takozvanog "bijelog hljeba" naći će se pred poslanicima Narodne skupštine RS na predstojećem devetom redovnom zasjedanju.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković uputio je u skupštinsku proceduru dva nacrta zakona čijim bi se usvajanjem ukinula ova neopravdana, ali i nemoralna privilegija, po kojoj izabrana i postavljena lica u RS pola godine nakon prestanka mandata imaju pravo na platu, plaćene poreze i doprinose.
 

Radi se o Nacrtu zakona o izmjenama Zakona o statusu funkcionera jedinica lokalne samouprave i Nacrtu zakona o izmjeni Zakona o radnim odnosima u državnim organima.

U razlozima za donošenje ovih zakona, predlagač Milan Petković je naveo da postoji potreba da se ukine ova neopravdana privilegija.

On je ranije obrazložio da je u prošlom sazivu 37 poslanika i delegata, nakon prestanaka mandata u Narodnoj skupštini i u Vijeću naroda Republike Srpske, ali i ministara koristilo bijeli hljeb, za šta je u neto iznosu Vlada Srpske izdvojila 600.000 KM.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: mondo.ba

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DR ALEKSANDRA MIJATOVIĆ: Sa prvim simptomima alergija, potrebno je posjetiti doktora (video)

Za portal Dešavanja u Bijeljini, o periodu alergija, samim alergijama i liječenju, pričala je dr Aleksandra Mijatović, specijalista...

Predsjednički i parlamentarni izbori u Sjevernoj Makedoniji 2024: Povratak u neogruevizam?

U Republici Sjevernoj Makedoniji će se 8.maja 2024.godine održati drugi krug predsjedničkih izbora i redovni parlamentarni izbori.  Na izborima, prema...

Novak Đoković započeo 424. sedmicu na prvom mjestu ATP liste

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 424. nedelju na prvom mestu ATP liste, čime je nastavio da...

Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog

Sa Sokoca je jutros na pokloničko putovanje do manastira Ostrog krenula grupa od 33 hodočasnika, među kojima 13...