Saradnja između Centra za socijalni rad Bijeljina i Evangelističke crkve iz Groβbeeren-a (Njemačka) traje već 20 godina, a ogleda se u pomoći socijalno ugroženim kategorijama sa područja Bijeljine, ali i šire.

U znak dvadesetogodišnje saradnje, danas su predstavnici Evangelističke crkve iz Groβbeeren-a uručili 506 paketa pomoći Centru za socijalni rad Bijeljina, koji će pakete u naredna tri dana podijeliti porodicama.

Milorad Sofrenić, direktor bijeljinskog Centra za socijalni rad, istakao je da ga raduje činjenica da saradnja opstaje već 20 godina. Humanitarna pomoć biće podijeljena korisnicima Centra za socijalni rad, udruženju Otaharin i udruženju Lara iz Bijeljine.

„U paketima se uglavnom nalazi garderoba i određene kućne potrepštine neophodne socijalno ugroženim porodicama. U principu se povećava broj socijalnih kategorija, ali su isto tako i određena zakonska prava fleksibilnija, odnosno, omogućava se sve većem broju stanovnika da ostvaruju prava i nadležnosti koje Centar za socijalni rad daje. Povećavaju se i iznosi tih davanja“, rekao je Sofrenić, te dodao da je na području Grada Bijeljina trenutno evidentirano oko 500 domaćinstava izuzetno lošeg socijalnog stanja.

Kristijan Majnc, predstavnik Evangelističke crkve iz Groβbeeren-a (Njemačka), rekao je da pripadnici Evangelističke zajednice tokom cijele godine rade na prikupljanju finansija i sortiranju garderobe kako bi pomogli socijalno ugroženim porodicama u Bijeljini i BiH.

„Pripadnici naše zajednice kroz razne akcije prikupljaju novac kako bi mogli da finansiraju transport i dolazak ovde i kako bi mogli da daju određenim institucijama neki vid novčane pomoći. Ove godine je 506 korisnika i 506 vreća je spakovano. Paketi će biti raspodjeljeni u Dnevni centar „Nada“ koje se bavi i radi sa ljudima sa poteškoćama u razvoju, udruženju Otaharin i Centru za socijalni rad. Jedan vid pomoći biće upućen i u Živinice udruženju „Vrati mi osmjeh“ i romskom udruženju u Živinicama“, rekao je Majnc te dodao da je ove godine prikupljeno 11.400€ novčane pomoći.

Dragan Joković, izvršni direktor udruženja Otaharin, istakao je da su izuzetno ponosni na saradnju sa Evangelističkom zajednicom iz Groβbeeren-a, te da je zajednica od 8.000 stanovnika izuzetno dobar primjer kako nečije malo nekome može značiti mnogo.

„Nevjerovatna je ta njihova motivacija i želja za pomoć bosanskom narodu koja je krenula još u poslijeratnom periodu i nastavila se i dan danas iz razloga što ima potrebe, imamo dosta socijalno ugroženih porodica, a naši korisnici se raduju i očekuju ovu pomoć. Djeca dobiju dosta školskog pribora i garderobe za zimu, kao i pomoći u prehrambenim proizvodima. Sve to jako mnogo znači našim korisnicma u Bijeljini“, rekao je Joković.

Radnici Centra za socijalni rad Bijeljina u narednim danima podijeliće pakete humanitarne pomoći socijalno ugroženim porodicama, a zatim će se predstavnici Evangelističke crkve uputiti u Živinice gdje će podijeliti humanitarne pakete za udruženje „Vrati mi osmjeh“ i romsku populaciju u Živinicama.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име