ČUBRILOVIĆ u Bijeljini: Izmjena Poslovnika o radu NSRS dovešće do efikasnijeg rada NSRS

Datum:

Share post:

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, posjetio je juče Grad Bijeljinu i ovim putem se sastao sa Gradonačelnikom Mićićem.

Nakon sastanka, na konferenciji za medije, osvrnuo se na temu izmjene Poslovnika o radu NSRS.

„U septembru prošle godine, pokrenuli smo proces izmjene Poslovnika o radu NSRS tako što smo pozvali sve klubove poslanika u NSRS da daju svoje prijedloge kao izmjenu i dopunu postojećeg Poslovnika. Nisam u detalje upoznat kako je predsjednik SNSD komentarisao, pa ne bih mogao to konkretnije da komentarišem, ali proces davanja prijedloga za izmjenu i dopunu je u toku. Cilj izmjene Poslovnika je postizanje efikasnijeg rada same NSRS sa manje izgubljenog vremena i više konkretnih stvari“, rekao je Čubrilović.

Čubrilović je istakao da je prošle godine NSRS imala oko 65 radnih dana, što je, kako kaže, daleko najviše u našem regionu, a svaki dan zasijedanja košta između 23 i 25 hiljada konvertibilnih maraka.

„Treba da vodimo računa o efikasnosti rada, da sa što manje koštanja dobijemo što konkretnije prijedloge“, istakao je Čubrilović.

Predsjednik NSRS kaže da je kroz medije upoznat da postoji inicijativa poslanika socijalističke partije o smjeni ministra Petra Đokića, ali da NSRS do sada nije dobila konkretan zahtjev.

„Taj zahtjev se upućuje Predsjedniku Vlade, a ja nemam informaciju da li je zahtjev stigao u Kabinet Predsjednika Vlade RS. NSRS još uvijek nije dobila zahtjev, pa zasad nemamo nikakav postupak koji ćemo pokrenuti tim povodom“, rekao je Čubrilović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...

Episkop Fotije: NEKA BUDE VOLJA TVOJA (Veliki Četvrtak)

Na Sveti i Veliki Četvrtak sveti oci, koji su dobro uredili preuzeto od svetih apostola, svetih i Božanskih...