U Pisarima kod Šamca ispred spomen-crkve služen je parastos za 16 poginulih pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS) i dvije civilne žrtve u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Radovan Zoranović rekao je da su danas, kao i prethodnih godina, odali počast onima koji su dali živote za odbranu Republike Srpske.

„Moramo da poštujemo žrtvu i prenosimo sjećanje o njihovoj hrabrosti i djelima na mlada pokolenja“, naveo je Zoranović u obraćanju prisutnima.

Predsjednik Skupštine opštine Simo Varadinović rekao je da je potrebno njegovati kulturu sjećanja na žrtve koje su stradale, je samo tako će biti oni i njihova hrabra djela sačuvani od zaborava.

On je dodao da su pali junaci najzaslužniji što su Srbi ostali na svojim ognjištima i danas uživaju blagodeti slobode u Republici Srpskoj.

„Obaveza svih nivoa vlasti jeste da maksimalno pomognu porodicama poginulih boraca. Opština Šamac će, u saradnji sa Boračkom organizacijom, pristupiti izradi Odluke o proširenim pravima boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca gdje će biti povećan broj prava tih kategorija, kao i uvećana donacija prema opštinskom Fondu solidarnosti u 2024. godini“, rekao je Varadinović.

Parastos je služio šamački sveštenik Miodrag Stevanović.

Vijence su položili članovi porodica poginulih boraca, predstavnici mjesne Boračke organizacije Pisari, opštinske Boračke organizacije Šamac, lokalne vlasti i drugi.

Parastosu su, pored ostalih prisustvovali i predsjednik Skupštine opštine Simo Varadinović i potpredsjednik Skupštine opštine Jadranka Đukić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име