Saopštenje za javnost SP iz Ugljevika prenosimo u cjelosti:

Povodom novonastale situacije i krize u radu lokalnog parlamenta u Ugljeviku, odbornici Socijalističke partije Vujo Marković i Petar Radovanović su uputili inicijativu za raspuštanje Skupštine Opštine Ugljevik i raspisivanje i provođenje vanrednih izbora u ovoj lokalnoj zajednici. 

Osnovni razlog za pokretanje ove inicijative u Ugljeviku je traljavost u radu SO Ugljevik i ne poštovanje zakona o Lokalnoj upravi, Statuta SO, Poslovnika o radu SO Ugljevik koji obavezuju lokalne parlamente da su dužni najduže  u roku od 60 dana  održati sjednicu lokalne skupštine od posljednje održane sjednice.

Imajući u vidu da je posljednja sjednica SO održana 6. jula tekuće godine te do danas nije sazvan ni skupštinski kolegij , a kamoli održana sjednica, a poznato nam je da u protekloj 2022.  su održane samo 3 redovne sjednice i da lokalni parlament u Ugljeviku već  gotovo pune 2 godine ne funkcioniše u skladu sa Zakonom i drugim podzakonskim propisima. 

Stoga OO SP i odbornici SP u SO Ugljevik smatraju da Vlada RS uputi inicijativu i predloži NSRS da raspusti   ugljevički lokalni parlament jer aktuelni saziv skupštine funkcioniše traljavo, a posebno nas brine i činjenica da i kad se održe rijetke sjednice lokalnog parlamenta, one su zatvorene za javnost te Ugljevičani ne mogu uživo da ih prate jer opštinsko rukovodstvo nije omogućilo javno emitovanje sjednica Skupštine iz njima poznatih razloga iako se iz budžeta Opštine Ugljevik izdvajaju značajna sredstva za informisanje.

Očekujemo da će u Ugljeviku, u što skorije vrijeme,  biti održani vanredni izbori za odbornike u SO Ugljevik jer su za to ispunjeni svi zakonski uslovi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име