Kajak kanu Rafting klub „Ušće“ iz Šamca, uz podršku generalnog pokrovitelja Opštine Šamac organizovalo je Drugu međunarodnu kajakašku regatu na mirnim vodama pod nazivom „Savski kej 2023“ na kojoj je učestvovalo preko 80 takmičara iz BiH i Hrvatske u preko 20 takmičarskih trka. Svesrdnu podršku ovoj manifestaciji pružili su volonteri Crvenog krsta iz Šamac i Moto klub „Viking“, a manifestaciju je otvorio načelnik opštine Đorđe Milićević.

Milićević je istakao da podrška opštine Šamac ovom klubu nije izostajala ni u proteklom periodu, gdje je Opština Šamac realizacijom projekata obezbjedila dio opreme za klub, a sve s ciljem popularizacije ovog sporta.

On se zahvalio Upravi kluba na dosadašnjoj saradnji, roditeljima čija su djeca učestvovala u regati i kao i svima koji su na bilo koji način doprinjeli organizaciji ovog takmičenja, koje će zasigurno iz godine u godinu okupljati sve veći broj učesnika.

„Sa ovog mjesta šaljemo zajedničku poruku da je Šamac spreman da bude domaćin velikih sportskih međunarodnih takmičenja.

Raduje me da je Šamac, gradić na ušću rijeke Bosne u Savu, dobar domaćin i siguran sam da će ova regata postati sportski simbol cijele regije“, istakao je Milićević.

Predsjednik Upravnog odbora Kajak-kanu rafting kluba „Ušće“ iz Šamca Petar Đukić rekao je da se okupilo šest klubova, pet iz BiH i jedan iz Hrvatske, da regata ima međunarodni karakter, te se nada da će u vremenu pred nama postati tradicionalna.

Đukić je istakao da je cilj promocija sporta i zdravog života, okretanje mladih vodenim sportovima, te okupljanje mladih.

Trener Kajak-kanu kluba „Trebišnjica“ iz Trebinja Vuleta Pantović rekao je da su uslovi za takmičenje idealni, te da ih je došlo 10 iz Trebinja da se druže i učestvuju u takmičenju.

„Takmičenje je bilo fer i čestitka domaćinu za uspješno organizovanu regatu“, naveo je Pantović.

Za ekipni plasman obezbijeđene su pehari, a za svaku pojedinačnu trku medalje zlato, srebro i bronza.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име