Milov udar na srpske medije: UHAPŠENI UREDNICI “IN4S i BORBE“

Datum:

Share post:

Glavnom uredniku IN4S Gojku Raičeviću određen je pritvor, nakon informativnog razgovora u Osnovnom državnom tužilaštvu. Pritvor je određen i Draženu Živkoviću, glavnom uredniku portala Borba.
Raičević i Živković pozvani na informativni razgovor po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva, zbog vijesti koje je objavljena, da je u Vili Gorica došlo do eksplozije.
 
Policija u Podgorici lišila je slobode Raičeviću i Živkoviću zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična dela izazivanje panike i nereda.

Živković je kao glavni i odgovorni urednik portala "Borba", počinio ovo krivično delo na način što je, kako se sumnja, izazvao paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vesti u vezi sa događajem u Vila Gorica u Podgorici a bez prethodne provere informacije.

 
Raičević, sumnja se, kao glavni i odgovorni urednik portala "IN4S", izvršio ovo krivično delo na isti način, objavljivanjem iste lažne vesti na portalu "IN4S".

Sa navedenim je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama ova dva lica stiču elementi krivičnog dela izazivanje panike i nereda te da se oni liše slobode i uz krivičnu prijavu privedu ovom tužiocu u zakonom propisanom roku.

 
Osnovni tužilac Biljana Medenica odredila je pritvor Raičeviću i Živkoviću, a saslušanje je kod sudije za istrage Osnovnig suda u Podgorici sutra u 9 sati.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: novosti.rs/in4s.net

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

EPISKOP FOTIJE: U Vaskrsu sabrana sva ljudska nada (foto)

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije čestitao je predstojeći Vaskrs, ističući da je u njemu sabrana sva ljudska nada. "Ispovijedajući...

Zvezda pregazila Megu u prvom meču i napravila veliki korak ka finalu ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege u prvom meču polufinala ABA lige i tako napravili veliki korak...

VUČEVIĆ: Od Brisela se očekuje da ne postavlja uslove koji nikome nisu postavljani

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da je članstvo u ЕU nacionalni i strateški cilj Srbije, koja očekuje...

BIJELJINA: Borjan Maksimović obišao gradilište u Vidovdanskoj ulici (foto)

Borjan Maksimović  načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine je posjetio gradilište u Vidovdanskoj ulici, gdje je...