Crveni krst Bijeljina osposobio prvi školski teren u akciji Poentiraj (foto)

Datum:

Share post:

Gradska organizacija Crvenog krsta Bijeljina obavještava Bijeljince da su, kao što su i obećali, završili osposobljavanje prvog školskog terena u nizu u OŠ „Sveti Sava“ u sklopu akcije POENTIRAJ koja ima za cilj osposobljavanje školskih igrališta.

„Turnir koji smo planirali za 25. maj, na obilježavanje Svjetskog dana sporta, odložen je zbog vremenskih uslova – za posljednju sedmicu škole. Tom prilikom ćemo se zahvaliti donatorima i tada će školarci, donatori, veterani basketa i prijatelji akcije odigrati basket nakon dugog niza godina na ovom školskom dvorištu. Sada čekamo toplije vrijeme kako bismo ponovili linije na terenima i sitne detalje za koje su nam potrebni sunčani dani. U ovoj školi su rekonstruisana dva koša na glavnom terenu i jedan za basket na pomoćnom terenu za koji se mnogi i ne sjećaju kada je bio u funkciji. Takođe, popravljeni su golovi na glavnom terenu, kao i stubovi za odbojku. Kao što smo i najavili, konstrukcije su premazane antikorozivnom zaštitom, table su od materijala pleksiglas debljine 10mm, koševi profesionalni zglobni, mrežice unutar obruča. Svi tereni će biti osvijetljeni i pod video nadzorom“, rekli su iz GO Crvenog krsta.

Ono što je sada najvažnije je da su oba terena već dva dana prepuna i da se lopte čuju do ulice. Uprava škole se potrudila da ovaj teren učini još ljepšim uradivši mural Nikole Jokića i košarkaških motiva koji se prostire na zidu dužine preko 40 metara i visine skoro 4 metra.

OŠ “Sveti Sava” u Bijeljini krasi novi mural Nikole Jokića (foto)

„Sljedeća lokacija, u narednih desetak dana, je OŠ „Vuk Karadžić“, gdje će biti završena sva 4 koša istog kvaliteta na oba terena kao i stubovi za odbojkašku mrežu. Moramo naglasiti da je prikupljanje sredstava veoma sporo i da će nam trebati vremena da osposobimo sve školske terene u Bijeljini. Mi definitivno nećemo stati dok taj cilj ne ispunimo. Kada na svakom terenu budemo čuli loptu, tada ćemo smatrati našu misiju obavljenom. Postoje najave za pravljenje potpuno novih terena na mjestima gdje nisu ni bili i jednog profesionalnog basket terena sa podlogom na javnom mjestu, ali nećemo pričati unaprijed, pregovori su još u toku“, najavili su iz bijeljinskog Crvenog krsta.

Crveni krst koristi priliku da zamoli sve zainteresovane da im se priključe u akciji i da zajedno POENTIRAMO, jer sportski tereni stvaraju zdravo okruženje u školama. Omogućavajući učenicima da se bave sportskim aktivnostima tokom školskog vremena i izvan njega, podstiče se njihovo zdravo ponašanje i smanjuje sjedilački način života. To može imati pozitivan uticaj na njihovo fizičko i mentalno zdravlje te može poboljšati koncentraciju i produktivnost u školi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

JEFTIĆ: Ističe vrijeme za kompromis boraca i vlasti, ulica je rješenje, ako ne bude dogovora

Ukoliko vlasti ne ispoštuju ono što je dogovoreno, a tiče se poboljšanja statusa i materijalnog položaja boraca Vojske...

Šta donose izmjene Zakona o poljoprivrednim zadrugama u Srpskoj?

Vlada Republike Srpske usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim zadrugama, koje imaju cilj...

U BIJELJINI PREDAVANJE O VAR TEHNOLOGIJI BH SUDIJAMA

U organizaciji FS BiH u Etno selu Stanišići danas je održan teoretski seminar o VAR/AVAR tehnologiji za sudije...

Na današnji dan – 2. jun

Danas je utorak, 2. jun, 153. dan 2023. Do kraja godine ima 212 dana. 1624. - Rođen poljski vojskovođa...