31 godina od zločina nad srpskim civilima u Skelanima

Datum:

Share post:

Gordana Sekulić ubijena je u automobilu dok joj je sin Đorđe sjedio u krilu. Njen suprug Mirko kaže da ni, 31 godinu poslije, za taj zločin niko nije odgovarao.

“Ona je na današnji dan, prije 31 godinu, ubijena. Ušla je živa u auto sa dvoje djece i iznijeli smo je mrtvu. Njena djeca Đorđe i Marko, Đorđe je sjedio u krilu, Marko je pored nje i bukvalno su gledali smrt svoje majke. Oni su pucali u majku, pucali su u djecu. A što se tiče odgovaranja, nije niko odgovarao i sumnjam da će iko odgovarati“, rekao je Mirko Sekulić, suprug ubijene Gordane.

Najmlađa žrtva bio je petogodišnji Aleksandar Dimitrijević, a njegov brat Radislav imao je 11 godina. Sa majkom Milicom pokušali su izbjeći u Bajinu Baštu, ali su stradali kod mosta.

„Ubijena su braća Aleksandar i Radislav Dimitrijević, dječaci od 5  i  11 godina, na mostu je ubijena Gordana Sekulić koja je u svom naručju držala sina Đorđa. Cvjetko Ristić je ostao bez cijele porodice. Ako to nije genocid, ako to nije zaslužilo sudski proces, ako ti monstrumi, ti krvnici nisu zaslužili da leže u zatvoru, ja ne znam kako ih nije sramota“, izjavio je Branimir Kojić, predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Za masovne zločine koje su muslimanske snage počinile nad Srbima u Podrinju, pa i za ove u Skelanima, niko nije odgovarao, a nisu bili obuhvaćeni ni optužnicom protiv Nasera Orića u procesu koji se okončao njegovim oslobađanjem u Sudu BiH.

„Mi se samo uzdamo i nadamo Božijoj pravdi koje će zadesiti te ljude koje su načinile ovakve zločine, jer očigledno da ovozemaljska pravda neće ugledati svjetlost dana“, istakao je Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica.

„Želimo sa ovog mjesta još jednom da postavimo pitanje, bez obzira koliko bili skeptični da će pravda stići one koji su ovaj zločin počinili“, rekao je Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske.

Kod Centralnog spomenika za 305 poginulih srpskih civila i vojnika u Skelanima kod Srebrenice služen je parastos i odata počast ubijenim Srbima iz ovog mjesta i susjednih sela, od kojih je 69 nastradalo na današnji dan prije 31 godinu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AGRO SAVJET: Povrće koje raste brzo i idealno je za sadnju u rano proljeće

Početak proljeća je prijelazno razdoblje za vrtlare, vrijeme je sve toplije, no večeri i jutra su ipak još...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 3,00 KM PAPRIKA...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođen je jedan dječak i jedna djevojčica. Broj...

SERVISNE INFORMACIJE za 5. mart: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...