“Semberska kuća“ je novi projekat Turističke organizacije Bijeljina i prioritet u radu ove ustanove, a realizacijom ovog projekta je planirano da se na jednom mjestu nađu autentični proizvodi iz Semberije, saopšteno je za portal Dešavanja u Bijeljini početkom marta ove godine iz TO Bijeljina.
– Mi smo već napravili prvi korak i uputili zahtjev lokalnim vlastima da nam dozvole korištenje ovog objekta za „Sembersku kuću“. Nadamo se da ćemo naići na razumijevanje svih struktura u lokalnoj vlasti i da će sagledati značaj otvaranja ovakvog objekta u Bijeljini. Mi smo spremni da ovaj projekat završimo u što kraćem vremenskom roku, naravno ako budemo imali razumijevanje svih, rekla je tada Jasmina Abdulahagić, direktor Turističke organizacije Bijeljina.
Da li će se realizovati  projekat “Semberske kuće“ u centru Bijeljine na Trgu Kralja Petra  I  Karađorđevića u Bijeljini odlučiće bijeljinski odbornici.

Sutra će se u Centru za kulturu u Bijeljini sa početkom u 10.00 časova održati 28. redovna sjednica Skupština Grada Bijeljina na kojoj će se naći ukupno 67 tačaka Dnevnog reda, ukoliko ne bude određenih izmjena i dopuna.

Jedna od tačaka koja će se naći na Dnevnom redu je i Prijedlog odluke o davanju na korišćenje poslovnog prostora bez naknade na Trgu Kralja Petra  I  Karađorđevića u Bijeljini Turističkoj organizaciji Grada Bijeljina.

Odbornici SG Bijeljina će sutra odlučivati o dodjeljivanju Turističkoj organizaciji Grada Bijeljina na korišćenje bez naknade, poslovnog prostora u Bijeljini, na Trgu kralja Petra I Karađorđevića broj 9, čija je površina 227 m² zajedno sa baštom površine 108m² (koja se nalazi u dvorištu zgrade).

Nekadašnji “OM cafe” postaje “Semberska kuća”

Nepokretnost (poslovni  prostor i dvorište) predstavljaju dio nepokretnosti označene kao k.p. 3242, zv. Dom JNA, u naravi objekat jedinice lokalne samouprave i javne ustanove površine 429 m2, ostali pomoćni objekti površine 90 m2 , pomoćni objekat u vanprivredi površine 35 m2 i dvorište površine 304 m2, što ukupno iznosi 858 m2, upisana u list nepokretnosti 6552 k.o. Bijeljina 2, u kojem je grad Bijeljina upisan  sa pravom posjeda i dijelom 1/1.

Pomenuti poslovni prostor ako odbornici tako odluče bi se dao na korišćenje Turističkoj organizaciji Grada Bijeljina na tri godine uz mogućnost produženja.

Poslovni prostor na Trgu Kralja Petra  I  Karađorđevića Turistička organizacija koristila bi kako bi upotpunila turističku ponudu Grada Bijeljina, i realizovala projekat „Semberska kuća“ koji je od značaja za promociju Semberije. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име