Jelena Trivić zvanično kandidat za gradonačelnika Banja Luke

Datum:

Share post:

Narodni front počeo kampanju: Program za Banjaluku

Narodni front ozvaničio je početak kampanje „Program za Banjaluku“. Nakon sjednice Gradskog odbora ove stranke potvrđena je kandidatura predsjednice Narodnog fronta, Jelene Trivić za gradonačelnika Banjaluke. 

Narodni front nudi nekoliko strateških rješenje kao što je izrada socijalne karte, više ulaganja u sport i kulturu, ali i nakon 50 godina da Banjaluka dobije urbanistički plan. 

Jelena Trivić se zahvalila na jednoglasnoj podršci i rekla da je ona jedini kandidat opozicije. 

„Vjerujem da imamo snage da se u teškim političkim okolnostima suprotstavimo dvijema vlastima u Banjoj Luci, od kojih je Banja Luka umorna. Na istim onim principima na kojima smo bili svih ovih godina, ulazimo i u ovu kampanju i to je naša ključna prednost u odnosu na konkurente. Mi se borimo za vrijednosti, oni se bore za pozicije moći. Mi ćemo se odlučno obračunati sa kriminalom i korupcijom kao rak-ranama ovog društva. Pozivam sve istinske opozicione snage da se okupimo i da opet u Banjoj Luci odlučno kažemo NE režimu i njihovim kopijama“, izjavila je u svom obraćanju medijima Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta i kandidat za gradonačelnika.

„Za ključne principe i vrijednosti se borimo. Mi smo spremni da se izborimo sa kriminalom i korupcijom, povući se nećemo jer se ja borim za Banjaluku i Srpsku“, rekla je Trivićeva. 

U potpunosti podržavam politiku i borbu predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića koji se na sve načine bori za srpski narod dok nas Milorad Dodik satire, izjavila je Trivićeva. 

Predsjednica NF i kandidat za gradonačelnika Banjaluke, Jelena Trivić, rođena je 8.8.1983. godine u Banjaluci. Završila je Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjaluci, master studije završila je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Bolonji, a doktorirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Tokom 2007. godine radila je kratko u Balkan Investment banci, a od jula 2007. godine zaposlena je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, trenutno u zvanju vanrednog profesora. Objavila je do sada preko 45 referentnih naučnih radova, tri naučne knjige, te je učestvovala u brojnim naučnim i stručnim aktivnostima u zemlji i inostranstvu. Već šest godina za redom, gostujući je predavač na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, na master studijama. Aktivno govori engleski i italijanski jezik.

Kako se navodi u biografiji, Jelena Trivić u politiku je aktivno ušla 2017. godine, učestvovala je na izborima 2018. godine kada je kao kandidat za narodnog poslanika osvojila 5.100 ličnih glasova, te je bila narodni poslanik u desetom sazivu Narodne skupštine. Nakon toga, kao nosilac odborničke liste za Banjaluku 2020. godine osvaja 13.300 ličnih glasova, dok 2022. godine na izborima učestvuje kao kandidat za Predsjednika Republike, osvajajući zvanično 273.000 glasova uz činjenicu da stvarni i tačni podaci tih izbornih rezultata nikada nisu utvrđeni.

U martu 2023. godine zvanično napušta PDP i osniva Narodni front, stranku koja 21. aprila puni svoj prvi rođendan.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Njemačka osveta Srbima

POVEZANE VIJESTI

Njemačka osveta Srbima

21. juna 1940. godine u Kompjenjskoj šumi, najviši državni vrh Trećeg rajha predvođen Adolfom Hitlerom lično, sastaje se...

BIJELJINA: Zvijezda 09 u finalu Kupa “dr Milan Jelić“

Zvijezda 09 je u Foči ovjerila plasman u finale Kupa "dr Milan Jelić" gdje ih čeka dobojska Sloga,...

VIŠKOVIĆ: Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije

Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije u kojoj živimo, rekao...

MILIČEVIĆ: Usvajanje Rezolucije otvara nove jazove u BiH

Predsjednik SDS-a Milan Miličević ocijenio da glasanje u UN pokazuje da većina planete ipak misli svojom glavom i...